Egy balatoni hétvégénél kevés jobb dolog van. Az idei nyár második hétvégéjén nemcsak az időjárás lesz csodálatos a Balatonnál, hanem a programkínálat is. Finomabbnál finomabb nedűket kortyolgathatunk: nemcsak a Nyitott Pincék Napja, de a gin világnapja is erre a hétvégére esik. Akik meg különösen nagy ínyencek, azokat várja egy jó nagy pét-nat-buli Badacsonytomajon. De ha másra vágynál, akkor vár egy jó kis túra a Bondoró rejtelmes világába, illetve az ottani háromnapos fesztivál!

Pét-nat Pálffy Attival, Pláne Badacsony borterasz – június 10.

Az újhullámos natúrborászatot talán ez a fura nevű nedű maxolja ki, amit sokan „hipsterbuboréknak” is csúfolnak. A pétillant naturel (pét-nat) lényege, hogy a bort még azelőtt palackozzák, hogy végbemenne az első erjedés, így a szén-dioxid (amely megjelenik a szőlőben lévő cukor alkohollá bomlásának melléktermékeként) a palackban marad. Badacsonyban, a Pláne Badacsony borteraszon ízlelhetitek meg Pálffy Atti pét-natját, ráadásul ő maga biztosítja idén is a kínálatot, június 10-én (csütörtök) 18 órától.

A részvételi díj 9500 forint, ami biztosítja számotokra a korlátlan italfogyasztást, illetve a finom falatkákat. Még több infót itt találhattok.

Geotúra a Bondoró rejtelmes világába, Monostorapáti – június 11.

Vadregényes tájak, zegzugos utak, vízmosások: ez vár minket pénteken 15:30-tól Monostorapátiban. A gyalogtúrára előző nap 16 óráig lehet jelentkezni, melyet minimum 10 fő esetén indítanak el. Utunk a Bondoró mágikus vulkáni világába vezet a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban.


A felnőttjegy ára 850 Ft, a gyereké pedig 400 Ft. Bővebb információkért kattintsatok ide!

III. Bondoró Fesztivál, Kapolcs – június 11–13.

Idén júniusban harmadik alkalommal rendezik meg a Bondoró Utcaszínház Fesztivált. Az újcirkuszi produkciókban gazdag kapolcsi esemény idén Sena Dagadut és 6 fős saját zenekarát is felvonultatja. 3 nap, 8 helyszín, Kapolcs.


Jegyvásárlással kapcsolatos információkat az alábbi linken találtok.  

A gin világnapja, Vánkos – június 12.

Sokunk kedvenc italának világnapját idén Vánkoson (Révfülöp és Badacsony között) ünnepelhetjük. 19 órától akusztikus koncert lesz Leskovics Gábor (Lecsó) jóvoltából a diófa alatt. Felvezetésként egy frissítő Gin Mare várja a ginfanatikusokat...


Bővebb infók ide kattintva!

Nyitott Pincék Napja, Balatongyörök-Becehegy, Szépkilátó – június 12.

Idén is eljön a balatongyöröki Nyitott Pincék NapjaKóstolópoharat 15 órától lehet vásárolni a szépkilátói büfésornál található kiindulóponton, mindemellett különlegesebbnél különlegesebb kézműves portékákat tudtok vásárolni a program ideje alatt. Gyönyörű kilátás, finom borok és jó hangulat várja az érdeklődőket. 

 

A kóstolópoharak ára 2000 Ft/db, melyek korlátozottan állnak rendelkezésre, és a készlet erejéig kaphatóak! További információkért kattintsatok ide

Címkék