Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében elő lehet állítani, mert a végső cél, hogy a receptet más strandbüfék is átvegyék, ezzel megújítva az itthoni büfékultúrát – fogalmaz a Balatoni KÖR versenyleírásában.
A kritériumok a következők:
- Az étel egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készül,
- egyszerű, de kreatív, nyárias,
- gyorsan és büfékben is elkészíthető,
- akár elvitelre is alkalmas,
- szerepel a vendéglátóhely étlapján.
Az Év Strandétele verseny
Korábban strandbüfé kategóriában semmilyen szakmai díj és fórum nem létezett, ezért indította el 2015-ben a Balatoni KÖR az Év Strandétele versenyét. A célja akkor is az volt, és most is az, hogy előmozdítsa a minőségi versenyt ebben a szektorban és a jó gyakorlatokat, szakmailag indokolt fejlődési irányokat kiemeljék. A versenyen, és annak zsűrizésében a We Love Balaton szerkesztősége is aktívan részt vett az elmúlt években.
A Balatoni KÖR augusztusban 4-én osztja majd ki a díjat, miután július 25-ig előválogatással kiválasztják azokat, akik a döntőbe jutnak a benevezett ételek közül.
Nevezni mától (július 5.) július 15-ig lehet a versenyre az info@balatonikor.hu címen.