Keszthelyen sör-, Balatongyörökön borkóstoló napok várnak rátok, de a Művészetek Völgye is ezen a hétvégén kezdődik. Mutatjuk, mit érdemes csinálni a következő napokban a Balaton környékén.

Keszthelyi Sörnapok – július 21–25.

Keszthely immár hatodik alkalommal ad otthont kis- és nagyüzemi sörkülönlegességeknek, street food ételeknek és gasztrokulturális programoknak. A Móló melletti sétányon jéghideg sörkülönlegességek és kellemes ivósörök egyaránt helyet kapnak: többek között lagerek, IPA-k, APA-k, EPA-k, NEPA-k, világos, barna és félbarna sörök, illetve gyümölcsös ízek várják a látogatókat közel 30 kiállító standján. A vízparti koccintásokat Katona Csaba sörtörténeti előadásai és sörkóstolói, sakkszimultán-megmérettetések és sörivóversenyek egészítik ki.

Még több infót itt találtok az eseményről. 

Egy sziget lehetősége (kiállítás), Alsóbogát – július 24-től augusztus 22-ig

Az Alsóbogáti Kiskastély (a déli parttól nem messze, Somogyvámos alatt) pincerendszerében nézhettek meg egy különleges kiállítást Agg Lili művész és a Nagyházi Contemporary jóvoltából. A helyspecifikus installációk és festmények egy távoli, tökéletes társadalmi berendezkedés létjogosultságát feszegetik. A kiállítás megnyitója július 24-én 13 órától lesz, ezen az eseményen az egész kastélyban tartanak tárlatvezetést.

Agg Lili kiállítása július 24-től augusztus 22-ig tekinthető meg. 

Györöki BorKorzó, Balatongyörök – július 22–25.

11 borház, számtalan izgalmas koncert vár mindenkit a Balaton partján. Július 22-től, csütörtöktől minden este zenés programok várnak rátok a sok-sok borkóstoló mellett, egészen vasárnapig. Fellép többek között a Folkbeat zenekar, a Happy Dixieland Band és sok más jazz-zenekar, de lesz családi játszóház is.

Még több infót itt találtok a programokról. 

Natúr boros programok, Szent György-hegy, Bencze Családi Birtok – július 22–25.

A Szent György-hegy fiatal és újító borászatai között számontartott Bencze Családi Birtok tematikus, a natúr bor, vagyis a természetes bor készítése köré fonódó programokkal készül ezekben a napokban. Július 24–25. között, szombaton és vasárnap a Lees Brothers Summer Campé lesz a terep: szombaton este egy kerekasztal-beszélgetés, majd sétálókóstoló is lesz, amelyen megismerkedhettek a magyar natúr boros szakma egy részének kínálatával és képviselőivel. Az ételeket a budapesti Ensō biztosítja. 25-én, vasárnap reggel Bencze Istvánnal sétálhattok a szőlőben, 9 órától pedig brunch vár rátok a Búzalelke Pékség finomságaival és a Zhao Zhou teáival.

Jegyeket és bővebb infókat a programról itt tudtok szerezni.

Farm to table, Káptalantóti, Kinga Kamrája – július 23–25.

A sokak által már ismert és kedvelt Kinga Kamrája már ebéddel és vacsorával várja az arra járókat. Ezúttal minden hétvégén kifőznek valamit saját alapanyagaikból, az e hét végi menüben találunk például gyümölcslevest, házias lecsót vagy éppen rántott mangalicát sajttal, paradicsommal sütve. 

További infókat itt találtok a programról.

Művészetek Völgye, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend – július 23-tól augusztus 2-ig

Július 23. és augusztus 1. között, egy év kihagyás után, ismét vár a 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye. Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend idén is megtelik élettel: több mint 1800 programmal, könnyűzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, képzőművészeti és irodalmi eseményekkel, kiállításokkal, biciklis és gyalogos túrákkal és rengeteg újdonsággal készülnek a szervezők. Ezen a hétvégén fellép többek között az Irie Maffia, a Carson Coma, az Intim Torna Illegál és az Elefánt zenekar is. Lesz táncház, folkkocsma, temérdek workshop és előadás is. (x)

Halott Pénz-lemezbemutató, Siófok, Plázs – július 23–25.

A Plázson nincs megállás: július 23-án a Halott Pénz mutatja be új, Ha mindenkit boldoggá akarsz tenni, árulj fagyit című lemezét, míg szombaton a Kowalsky meg a Vega érkezik, a Blahalouisiana társaságában. 

Jegyeket
itt tudtok vásárolni a koncertekre. 

Füredi flódni, Balatonfüred – július 24.

Egy másfél órás kulturális vezetett sétán vehettek részt Balatonfüreden július 24-én, szombaton, melynek célja, hogy bemutassa, hogy a zsidó múltnak mely nyomai lelhetők még fel a Kiserdő és a Balaton-part közötti városrészben, s milyen gasztronómiai örömöknek nézett itt elébe annak idején a Budapestről leránduló lelkes nyaralóközönség. A séta végén az Anna Grand Hotel Wine & Vital kávézójában kóstolhattok egy kis flódnit.

A sétáról bővebb infókat és a jegyeket itt tudjátok beszerezni. 

Be Massive Horizon Party Badacsony – frissTerasz Open Air – július 23.

Ezen a hétvégén a 2016-ban nyitott frissTeraszon élvezhetitek az elektronikus zenét, ha a műfaj kedvelői vagytok. A Badacsony oldalában található helyen lehet inni-enni, napágyakban chillezni vagy éppen végigtáncolni az egész éjszakát. Jöhettek egyedül, családdal, kutyával vagy a haverjaitokkal, a szórakozás garantált. Metha vezetésével indul meg ez az este is.

Jegyvásárlással kapcsolatban itt találtok infókat.

Petruska-koncert, Veszprém, Papírkutya – július 24.

A Papírkutya Veszprém legendás kultkocsmája, ahol szombaton Petruska fog önálló koncertestet tartani. Zenei stílusában a klasszikus rock energiái és a kortárs zene elektronikus ütemei keverednek, amit meghatároz a játékos kísérletezés és határkeresés. A szerteágazó zenei világot 2020 óta már egy teljes zenekar viszi a színpadra, míg virtuóz akusztikus gitárosként szólóprodukcióval koncertezik.

Jegyeket itt tudtok váltani a koncertre. 

Címkék