Augusztus 7–8-án a Balaton északi partján ismét retró vonatokat és buszokat állít forgalomba a MÁV és a Volán, bemutatva a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek jellemző járműveit.

Korabeli mozdonyokat, eredeti állapot szerint felújított járműveket próbálhattok ki, vagy éppen az adott korszakra jellemző finomságokba is belekóstolhattok a mostani, augusztus 7–8-ai hétvégén. Az idei nyár második retró hétvégéjén visszatér a 424-es gőzmozdony, és ismét megjelennek a MÁV-START, MÁV Rail Tours és a Volánbusz retró járművei, hogy nosztalgikus hangulatban utazhassatok, ha kedvet kaptok egy kis időutazáshoz – írja a MÁV oldalán.

Augusztus 7-én a legendás 424-es gőzmozdony (424-247) egy retró festésű Rába kocsikból álló Tekergő expresszvonat élén közlekedik Balatonfüred és Tapolca között. Vasárnap ugyanez a szerelvény a régi festésű Szergej mozdonnyal közlekedik (M62-127). Az utasellátó étlapokon elérhetők lesznek a klasszikus magyaros ételek, mint például babgulyás, paprikáscsirke, sertésborda vagy marhapörkölt, az itallapokról többek között badacsonyi, villányi, tokaji és egri borokat, pezsgőt, vagy éppen ritkán kapható párlatokat és likőröket is lehet majd rendelni. 

A retró hétvégéhez augusztus 7-én, szombaton a Volánbusz is csatlakozik különleges, leggyakrabban faros Ikarusnak nevezett (Ikarus 55, Ikarus 66 típusú) autóbuszokkal. A buszokra két megadott útvonalú körutazáson csatlakozhattok, egyik a Balatonfüred–Tihanyi-félsziget, másik Tapolca–Szigliget között több, megadott időpontban.

A programban meghirdetett vonatok hagyományos díjszabással vehetők igénybe, az Ikarus autóbuszokra menetjegyek egységesen 1900 forintért válthatók, melyeket elővételben a Volánbusz weboldalán, illetve a készlet erejéig az autóbusz-vezetőnél lehet megvásárolni.

Címkék