A 8-as számú főút még hátralévő szakaszainak négysávosítása mellett újabb fejlesztések várhatók annak érdekében, hogy csökkentsék a dugókat a Balaton irányába.

Az alapvető cél mellett, ami az, hogy biztonságosabbá váljanak az M1-es, a 8-as és 84-es utak, jövő év végéig várhatóan elkészül Veszprém déli elkerülő fejlesztése, illetve a 8-as és 82-es utak összekötése, 2023 első negyedévében a litéri és füredi csomópontok közötti szakasz négysávossá alakítása is befejeződik. Valamint engedélyre vár a füredi és a csatári csomópont (8-as út – Pápai úti kereszteződés) közötti szakasz négysávossá alakítása is – összegezte a vehir.hu a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fórumán elhangzottakat.

Néhány főút burkolatát már a közeljövőben megerősítenék: első körben a Veszprémet és Balatonfüredet összekötő 73-ast, ahol párhuzamos kerékpárutat is kialakítanak, valamint Füred térségében a 71-esen egy új Germering csomópontot is létrehoznak. Ezenkívül új burkolatot kap a 77-es Veszprém–Monostorapáti szakasz is: a Veszprém és Nagyvázsony közötti 16 km-es szakaszt négysávossá alakítják, míg a Nagyvázsony és Monostorapáti közötti szakasz bár marad 2×1 sávos, azonban itt ahol lehet, párhuzamosan kerékpárutat is kialakítanak.  

A távlati tervek között szerepel egy gyulafirátóti elkerülő (ez a 82-es utat kötné össze a már elkészült Balatonfűzfő–Litér csomóponttal), de a Zalaegerszeg és Balaton közötti pályaszakasz kiépítése is tervben van – tették hozzá.

Címkék