balaton

szerkesztés

Forradalmasítsd a balatoni turizmust! – Kihirdette a CheckINN a 2021-es Turisztikai Innovációs Versenyt

Szerzők

  • We Love Balaton

2021. 11. 05. 16:28

Az innovációra a turizmus terén az egész országnak szüksége van, de a balatoni régió turisztikai fejlesztése is kiemelt feladat. Most te is megreformálhatod ezt a szektort, ugyanis a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány innovációs versenyt hirdetett, és arra buzdítja az egyetemistákat, hogy szálljanak be a turizmus forradalmasításába!

„Nemcsak innovatív ötletekre van szükségünk, de a turizmusban elengedhetetlen, hogy megtaláljuk az utánpótlást” – vallja dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) kuratóriumi elnöke. Épp ezért idén harmadszor is megszervezik a felsőfokú szakképzésben részt vevő diákoknak szóló innovációs versenyüket.

„A szállodaipar régimódi történet, nehéz jó ötleteket beletenni, de az elmúlt év még inkább rávilágított, hogy elengedhetetlen az innováció és a folytonos megújulás, ezért várjuk a fiatal feltörekvő ifjúság akár a talajtól teljesen elrugaszkodott, de a megvalósíthatóság határain belül mozgó ötleteit” – mondta el Somlyai Zoltán, a BDPST Hotel Management Zrt. vezérigazgatója, az MTSZA kuratóriumi tagja.

A verseny központi témája évenként más és más turisztikai terület köré csoportosul, hogy folyamatosan megújulásra ösztönözze a ma még iskolapadban ülő szakmai utánpótlást. Idén négy kategóriában lehet pályázni, a digitális, az IT-innováció, a szolgáltatásinnováció, a marketinginnováció és a zöldinnováció területéről várnak ötleteket a szervezők.

„Kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelemre, hiszen a klímaváltozás megfékezéséért a turizmusnak is sokat kell tennie” – mondta Huszár Richárd, a HUMDA zöldmobilitás igazgatója.

Pályázni háromfős csapatokkal lehet, bármely alap- vagy mesterszakos hallgatói jogviszonnyal rendelkező, a felsőoktatásban részt vevő tanuló indulhat a versenyen, nem feltétel a turisztikai tanulmány, sőt a szervezők azt tapasztalták az eddigi években, hogy a különböző területekről érkező hallgatók nagyon eredményesen tudnak együttműködni. A pályázók a pályamunkákat a verseny online felületén keresztül adhatják be, november 21-ig.

Az első fordulóban egy rövid, maximum 3 perc hosszúságú, „elevator pitch” jellegű videót kell benyújtani, amelyben a csapat röviden bemutatkozik, illetve ismerteti az ötletét. A szervezők kifejezetten felhívják a figyelmet arra, hogy a videó bármilyen eszközzel készülhet – akár mobiltelefonnal is, nem a videó képi minősége alapján döntenek a bírálók a továbbjutásról. Azoknak a csapatoknak, amelyek továbbjutottak, innovációs stratégiát kell készíteniük, melyhez érdemes az egyetemi szaktanárok segítségét és mentorálását kérniük. Az innovációs stratégiának nincsenek formai követelményei, de tartalmaznia kell az innováció erőforrásigényeit, piacméretét, profit- és megtérülési, illetve marketinglehetőségeit. 

Az ötletversenyben milliós fődíjakat zsebelhetnek be a hallgatók, a kategórianyertes csapatok 3-3 millió forint jutalomban részesülnek, továbbá közönségdíj is kihirdetésre kerül majd.

A verseny további részleteiről itt olvashattok. 

A CheckINN 2021 Turisztikai Innovációs Verseny a Nemzeti Tehetség Program által támogatott projekt.

Hasonló tartalmak

Admin mode