„Nagy örömmel jelentjük be, hogy az idei évben János Somodi főcukrászunk által megálmodott, és csupa természetes alapanyagból készült MÉZESEM fagylaltunk nyerte el a Balaton fagyija 2021 címet” – írja a Florida Fagyizó a Facebook-oldalán.
A balatonmáriafürdői fagylaltozó harmadik alkalommal nyerte meg a versenyt, amelyre az idén 13 Balaton környéki cukrászda és kézművesfagylaltozó nevezett, 23 édességgel.
Idén először a szakmai zsűri különdíját is kiosztották, ezt a gyenesdiási Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely „Somogyi”-mogyi és Páhoki Pepita fantázianevű fagylaltjai kapták, számolt be az MTI. Ezenkívül három édesség nyert el különdíjat: a balatonalmádi Amaretto Fagyizó meggyes gomolyasajt pirított dióval nevű fagyija, a balatonszemesi Margaréta fagyizó tökmagos fehérkávé nevű édessége, valamint a veszprémi Völgy fagyizó borsos marcipán nevű fagylaltja.
A Florida Fagyizó 2014-ben a Balatoni randevú nevű pezsgős, marcipános, szamócás fagylalttal nyerte meg a Balaton Fagyija versenyt, 2016-ban pedig a friss mentát, citromfüvet, 100% Szent György-hegyi mustot is tartalmazó, Vulkánok ajándéka nevű fagyival tarolt. A fagyizóban állati eredetű tejszínt használnak, amelyet a Cserpes tejüzemből szereznek be, emellett pedig olasz alapanyagokkal dolgoznak és az olasz iskola szabályai szerint főzik a fagylaltot.