Szponzorált / gasztró

szerkesztés

A díjnyertes bundáskenyértől a tigrisrákig – Gasztronómiai utazásra hív az aligai Tarow Bisztró

Szerzők

  • sponsored WLB

2021. 08. 09. 14:46

Magyaros, olasz, mexikói, közel- és távol-keleti ízekkel egyaránt találkoznak a Club Aliga csendes partszakaszán található étterem vendégei, akik egy snack, vagy egy finom desszert miatt is hajlandóak ideutazni, vagy lehorgonyozni a közeli kikötőben. Négy kontinens ízeit végigkóstolhatjuk, amíg az asztalunktól néhány méterre hullámzó Balatonban gyönyörködünk.

Az idén új koncepcióval induló Tarow Bisztróba egyenesen a strandról is érkezhetünk. A laza hangulatú, közvetlenül a vízparton található étterem a kiadós főételek mellett snackeket és szendvicset is kínál, mindenképp érdemes útba ejteni, akár egy családi, vagy romantikus vacsoráról, akár egy gyors, könnyed étkezésről, akár reggeliről van szó.

A hummus tál az egyik legnépszerűbb snack

Fotó: Tarow Bisztró

Az étterem csapatának tagjai – a közeli Aligha Kert gasztrokínálatáért is felelős Bertha Pál és Fáy István séfek – úgy állították össze a rövid, de izgalmas étlapot, hogy a vegák, a mentesen étkezők és a vegánok is találjanak számukra megfelelő ételeket. A lecsót kérhetjük kolbásszal vagy anélkül, a thai kókusztejes curry készülhet csak zöldségekkel, csirkével, vagy királyrákkal is. A snackek közül az ázsiai fűszeres csirkeszárnyak és a hummus tál a vendégek kedvence, de sokan jönnek az egyedi ízvilágú, ikonikus Tarow-szendvicsért is, amibe joghurtban pácolt, fűszeres sült csirkehús, lilakáposzta, szezámolajos dresszing és koriander kerül.

A Tarow-szendvics különleges ízvilágával hódít

Fotó: Tarow Bisztró

Aki a megszokott ízek híve, választhat a kínálatból argentin hátszínt, lazacsteaket, olasz tésztát, vagy akár chilisbabot is, a hétvégéken pedig brunch jellegű reggelivel készül az étterem. (A hétvégi reggeli menü egy tétele a 2021-es Év Strandétele versenyen Év Felfedezettje díjat kapott vegán bundáskenyér is – ez a verseny óta a nap bármelyik szakában kapható hétköznap is.) A Tarow Bisztró egy másik specialitásáért, a mákos nudliért sokan visszajárnak, és képesek itt kikötni a hajóval érkezők. A nyár végéhez közeledve, fesztiválhangulatra vált az étterem (ugyanis a Club Aliga területén tartják az idei, újragondolt STRAND Fesztivált, a 10 nap STRAND-ot): a kedvencekből különleges Tarow-válogatás kerül az étlapokra. Majd szeptemberben, a fesztivál után visszaállnak az eredeti kínálatra.

Hasonló tartalmak

Admin mode