Zamárdi egy Vizek Háza nevű bemutatótermet és egy vizes játszóteret kapott, a Siófok területén lévő töreki tanösvény pedig 4 új pihenőhellyel bővült.

A Vizek Háza a Balaton vízgyűjtőjén, a Siófok-Törekiben található természetvédelmi területen, valamint annak közvetlen szomszédságában, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. zamárdi telephelyén épült meg (Zamárdi, Tóközi u.). Az új, edukációra és szemléletformálásra egyaránt alkalmas élményparknak egy bemutatóterem, egy vizes játszótér és egy tanösvény is a része.

Míg a bemutatóteremben egyebek mellett az élményszerű ismeretszerzést támogató installációk, oktatási anyagok, valamint egy kis kémikus sarok és egy interaktív Balaton-makett kapott helyet, addig a vizes játszótéren a vizes szakma műtárgyait szemléltető játékokat és egy interaktív makettasztalt helyeztek el, de a vízszűrők egyes rétegeit bemutató mezítlábas tanösvény, a „víz útja sétány” is része a fejlesztésnek.

A bemutatóteremtől kicsit távolabb eső töreki tanösvényen 4 új állomáshelyet is kialakítottak, így a komplex élménypark később tanulmányi kirándulásoknak, iskolai programoknak is a helyszíne lehet. A most átadott Vizek Házát jelenleg kizárólag iskolás csoportok látogathatják (előzetes bejelentkezés alapján), az intézmény a széles közönség számára később nyitja meg kapuit. 

Csoportos jelentkezésekhez hétköznapokon 8 és 16 óra között a kommunikacio@drv.hu e-mail-címet, illetve a +36 30 127 0226-os telefonszámot kereshetitek. Az élményparkot a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. adta át a Széchenyi 2020 program keretében.

Címkék