A Káli-medencét nem véletlenül nevezik a magyar Toszkánának, ugyanis a nyárra élénkzöldbe boruló dimbes-dombos táj, a romantikus szőlőültetvények és a hangulatos falvak mintha a mediterrán tájra repítenének minket. Ezt a délolasz életérzést hozza el nekünk a májusban nyitott, négycsillagos Mandilla boutique hotel és étterem, ahol kompromisszumok nélkül élvezhetjük a teljes kikapcsolódást.

Ha a Balaton északi része felé vesszük az irányt, akkor nemcsak a part közvetlen közelsége kínál szuper kalandokat, de érdemes Révfülöp és Ábrahámhegy között a Káli-medence lankái felé venni az irányt, mely a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részeként megannyi élménnyel kecsegtet. Megcsodálhatjuk a salföldi és a szentbékkállai kőtengert, vagy a Csönge-hegyi kilátóból szemügyre vehetjük az elénk táruló fenséges balatoni panorámát. De ámuldozhatunk a Hegyestű égig érő bazaltorgonái előtt, vagy kirándulhatunk a különleges hangulatú Kornyi-tó környékén, miközben a tanúhegyek lábai előtt heverő szőlőültetvények és borospincék egész sora előtt haladunk el.

Toszkán varázs a köveskáli Mandillában

Ahhoz azonban, hogy teljes legyen az élmény, melyet a Káli-medence toszkán hangulatú atmoszférája nyújt, kell egy hely, ahol megpihenhetünk, ehhez pedig remek választás a májusban megnyitott, négycsillagos Mandilla boutiqe hotel és étterem.

Bár a gasztrokínálat komoly fejlődésen ment keresztül a környéken, a Mandilla célja, hogy végérvényesen felzárkóztassa a térséget az olasz példaképhez mediterrán éttermének pompás kínálatával, válogatott magyar és nemzetközi borválasztékával és páratlan élményt nyújtó szobáival.

A Káli-medence fővárosának Köveskált tartják, így nem meglepő, hogy Penziás Réka és férje, Kovács Gábor tulajdonosok itt nyitották meg a Mandillát, akiknek a mediterrán hangulatú környék szerelem volt első látásra.

„Mi a Káli-medencében találtuk meg a lelki egyensúlyt és azt a helyet, ahol igazán feltöltődhetünk, ezt az érzést szerettük volna megosztani másokkal, mindezt olyan színvonalon, amit kevés hely kínál a környéken” – mesélték a tulajdonosok.

„Mi a Káli-medencében találtuk meg a lelki egyensúlyt és azt a helyet, ahol igazán feltöltődhetünk, ezt az érzést szerettük volna megosztani másokkal, mindezt olyan színvonalon, amit kevés hely kínál a környéken” – mesélték a tulajdonosok.

A Mandillában összesen 10 szobát találunk, egységesen magas, négycsillagos színvonalon, ahol – távol a város zajától és a zavaró ingerektől – igazi kikapcsolódásban lehet részünk. A hely romantikus hétvégére és családi vakációra egyaránt alkalmas, ugyanis a tágas és zölden burjánzó kert az itt található szabadtéri medencével alkalmas a passzív pihenésre, valamint az aktív feltöltődésre is. Több olyan szoba is található a hotelben, melyek összenyithatóak, így a gyermekekkel érkező családok is remekül elférnek.

Kulináris kalandok a mediterrán hangulat jegyében

Mivel a környéken rengeteg színvonalas, a magyar konyha remekeit felvonultató étterem működik, ezért Réka és Gábor nem akartak ebben versenyre kelni. Inkább a toszkán életérzés felé vették az irányt, legfőképp azért, mert hasonló hangulatot kínáló helyből egyelőre kevés van a közelükben.

„A Mandilla oázis, ahol a vendégek megélhetik a minőségi, békés pihenés, valamint a mediterrán gasztronómia kínálta élményeket kompromisszumok nélkül” – vallja Réka és Gábor.

„A Mandilla oázis, ahol a vendégek megélhetik a minőségi, békés pihenés, valamint a mediterrán gasztronómia kínálta élményeket kompromisszumok nélkül” – vallja Réka és Gábor.

A délolasz ihletettségű gasztronómiai fogásokért Kozma Zoltán séf a felelős, akinek kiemelten fontos, hogy a változatos mediterrán konyha ételei friss és szezonális alapanyagok felhasználásával készüljenek. A kulináris kalandokra a koronát a saját borospince teszi fel, ahol helyben kóstolhatunk a fogásokhoz passzoló, gazdag borkínálatból.

Ha pedig szeretnénk mélyebben elmerülni a mediterrán konyha világában, arra is van lehetőség, ugyanis a séf segítségével akár saját szervezésű főzőklubokon is részt vehetünk.

Az étterem (a szállóvendégeken túl) mindenki előtt nyitva áll, akár egy finom feketére vagy koktélra is beugorhatunk hozzájuk. A specialty kávék kedvelői is megtalálják a számításukat a Mandillában, ugyanis egy restaurált 1962-es Faema E61 kávégép és a Mandilla saját keverésű és pörkölésű kávéi várnak. Ha pedig inkább egy frissítő koktélra vágynánk, akkor is érdemes betérni ide, ugyanis jobbnál jobb ginek és tonikok közül válogathatunk.

Címkék

Elérhetőségek

Mandilla 8274 Köveskál, Városkút u. 2. Facebook-oldal Weboldal