Siófok Petőfi sétányát általában nem azért veszi célba az ember, mert el akar vonulni feltöltődni és pihenni. Van azonban egy hely, amely a város nyüzsgéséből kiragadva tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy egy kicsit megálljunk és gond nélkül élvezzük a Balaton-part közelségét.

A sűrű, ingergazdag Petőfi sétányon nem nehéz kiszúrni a színes, esernyőkkel tűzdelt folyosót a La Riva éttermének terasza és maga a hotel között. Néhányan meg-megállnak fotózkodni, míg várjuk az első italunkat.

A háromcsillagos La Riva Hotelben fiatalok, idősebbek és családok egyaránt megtalálják a saját igényeiknek megfelelő kikapcsolódást. A szobaárak tartalmazzák a bőséges svédasztalos reggelit, a parkolást a hotel saját (zárt) parkolójában, valamint a belépést a strandra. A parkolóból kilépve ugyanis közvetlenül a Siófoki Nagystrandon találjuk magunkat, ahová a hotel nyugágyait is magunkkal vihetjük.

A szobákhoz kedvezmény is jár éttermi fogyasztásunk esetén, amit vétek lenne kihagyni, hiszen a hotelnek saját, olasz–magyar ízlésvilágot képviselő étterme és koktélbárja is van. Miután megkaptuk első italunkat (Aperol Spritz), megtudtuk, hogy a séf és csapata az éttermi részben saját, fatüzelésű kemencében készíti a pizzákat.

Az előételt (kacsamájpástétom, lilahagyma-lekvár, házi kalács) nem csak a kalács tekintetében jellemzik házias ízek: a lekvár és a kovászos uborka is saját készítmény. A krémes, édeskés pástétom kellemes találkozása ez a ropogós kaláccsal, amit az uborka bolondít meg. Aki nem szeretné a kacsamájat, javasoljuk a pármai sonka, sárgadinnye előételt, garantált, hogy a végén üres lesz a tányér!

Hagyományos ízek egy kis csavarral

Olyan, hagyományos ételek közül is választhatunk, mint a gulyásleves, a főételek között szerepel a brassói is, de kóstolhatunk isteni, parmezános cukkinibundában készült csirkét is. Igazán olaszos ízekre evezve pedig a tengergyümölcsei-linguine az, ahol a tökéletesre készített fekete fésűkagyló a tejszínes paradicsomos tésztán már tényleg mediterrán utazásra hív.

Több mint 10-féle, kemencében sült, ropogós szélű, könnyű tésztájú pizza közül is választhatunk. Ha pedig férne belénk még desszert is, a fagyikehellyel vagy a klasszikus, karamellizált habú madártejjel nem lőhetünk mellé.

Lassú reggelek

Attól függően, hogy merre néz a szobánk ablaka (akár erkélyes szobát is választhatunk), a szomszédos siófoki óriáskerék éjszakai fényei különleges látványt nyújtanak, de a balatoni naplementének (és -felkeltének) sincs párja, mindez pedig egy karnyújtásnyira van a hoteltől. A reggelit, mely lehet meleg- vagy hidegtálas, hangulatos zene mellett fogyaszthatjuk el, bent vagy a hotel udvari teraszán – különösen ajánljuk a hotel saját készítésű croissant-jait.

Nem csak nyáron

A La Riva wellnessrészlegének köszönhetően télen is van lehetőségünk a kikapcsolódásra: míg a nyári terasz a belső térbe költözik (ahol a reggeli is zajlik), a wellness egész évben a rendelkezésünkre áll. Finn és infraszauna, jakuzzi és sókabin közül is választhatunk. A hotelben egyébként lift és akadálymentesített szoba is található.

A közelben van lehetőség biciklibérlésre, így egy aktív kirándulás bázisa is lehet a La Riva. A gyerekek számára pedig ősszel kézművesprogramokkal készülnek.

A La Riva Hotel Siófok szobáit weblapjukon is lefoglalhatjuk. 

Címkék

Elérhetőségek

La Riva Hotel Siófok 8600 Siófok, Petőfi sétány 7. Facebook-oldal Weboldal