A Balaton északi partja ősszel és télen különösen csodás arcát mutatja, a zimankóért kárpótol a pompás színekbe öltözött természet vagy a zúzmarával fedett táj, ilyenkor pedig nincs is jobb program, mint egy testet és lelket feltöltő, pihentető hétvége vagy csendes elvonulás. Ehhez keresve sem találunk ideálisabb helyszínt, mint a Káli-medence kapujában, Zánkán a Zen Garden Resortot, mely egy hathektáros, ősfás ligetben várja a nyugalomra és feltöltődésre vágyó vendégeket.

Már rég megdőlt az az állítás, hogy a Balaton mellett csak nyáron pezseg az élet, ugyan a strandok ősszel és télen kiürülnek, mégis rengeteg izgalmas programlehetőség vár minket, hogy felfedezzük a tó számos másik arcát. Az egész évben nyitva tartó Zen Garden Resort nemcsak jó kiindulópontja lehet az északi parti kalandozásainknak, de számos élményt tartogat, érkezzünk akár szállóvendégként egy hosszú hétvégére, akár külsősként egy kellemes ebédre a Bamboo Bistróba, melyet egy relaxáló szaunaszeánsszal is kombinálhatunk.

Pihenés pazar környezetben

A Zen Garden ősfás ligetében égig érnek a fák lombjai, az ősszel különösen szép színekben pompázó parkban pedig 21 apartman bújik meg, melyek igazán intim környezetben várják a kikapcsolódást kereső vendégeket. Több önálló házikót is találunk a helyszínen, melyek akár 6 vagy 8 főt is el tudnak szállásolni, így akár családok vagy kisebb baráti társaságok is elszeparáltan, ugyanakkor a Zen Garden minden kényelmét és szolgáltatását élvezve tudnak pihenni. Akik családdal érkeznek, azokat a kiemelt időszakokban, például most halloweenkor tematikus gyerekprogramok várják, többek között lesz kincskeresés és tökfaragás, ami a gyerkőcöket garantáltan leköti, míg a szülők pihennek.

A komfortos házak a romantikát kereső pároknak is ideális helyiszínt nyújtanak a zavartalan pihenéshez, sőt, kifejezetten pároknak szóló csomagajánlatok közül is válogathatunk, a szabadságot pedig rögtön kezdhetjük egy ünnepi koccintással, a szobába bekészített proseccóval.

Kikapcsolódás a szaunaszeánsztól a kerékpártúráig

A Zen Gardenben nemcsak a fák és a burjánzó növényzet ölel minket körül, hanem egy sziklákkal és növényekkel tarkított medence is vár, mely teljesen beleolvad a környezetbe, így ha éppen fürdeni nem is tudunk, a látványát akkor is élvezhetjük, például a panorámás finn szaunából. Ezt akár egy-egy szaunaszeánsz alkalmával is kipróbálhatjuk, ahol a fokozatos melegítés és a különböző aromaolajok garantálják a teljes ellazulást. Ha pedig további kényeztető kezelésekre vágyunk, akkor relaxációs, frissítő vagy a különleges mézes-hidratálós Aphrodité-masszázsra nevezhetünk be.

Akik aktív kikapcsolódást keresnek, azokra a jól felszerelt tenisz- és tollaslabdapálya vár, de bérelhetünk elektromos kerékpárt, sőt benevezhetünk a Káli-medence kincseit felfedező e-bike-túrára, ahol a túravezető irányításával 50 kilométeren keresztül kanyaroghatunk a szőlőktől indulva, a Kapolcs-medencét érintve, egészen a Balaton partjáig. A Zen Garden Resort tökéletes kiindulópontja az önálló kalandozásoknak is, egy-egy könnyed kirándulás során felkereshetjük a Salföldi Majort, ahol a kicsiket állatsimogató várja, de lovaglásra is van lehetőség. Kirándulhatunk a Balaton-felvidék lenyűgöző geológiai képződményéhez, a Hegyestű „félbevágott vulkánjához”, vagy ellátogathatunk a misztikus szentbékkállai kőtengerhez

Gasztrokalandok és tematikus programok

A Zen Gardenben akkor lesz tökéletes a kikapcsolódás, ha betérünk a Bamboo Bistróba, ahol a kellemes belső térben vagy az őszi napsugarakat elkapva a parkra néző, panorámás teraszon élvezhetjük az európai bisztrókonyha fogásait. Az étterem különösen ügyel a mentes és/vagy vegán étrendet követő vendégekre, így aki speciális fogásokat igényel, az sem marad éhesen, sőt!

A változatos italkínálatnak köszönhetően itt is mindenki megtalálja a kedvére valót, kiemelnénk a minőségi champagne-válogatást és a szezonális italokat, az őszi szezonban például forró limonádéval melegedhetünk a hűvösebb napokon. Ha pedig a konkrét fogásokról van szó, akkor szintén érdemes figyelni a szezonális fogásokat, de a kezdetektől fogva közönségkedvenc desszertet, az óriás túrógombócot mindenképp kóstoljuk meg! 

Érdemes figyelni a Zen Garden oldalait, ugyanis tematikus programokat is szerveznek az étterembe, hamarosan például a Gesztenyenapok ínyencségeit élvezhetjük, de a Márton-napi libavacsora is igazi gasztrokalandokat ígér. Sőt, már a szilveszteri programot is elkezdhetjük szervezni: egy pár napos elvonulás a Zen Gardenben tökéletes nyitánya lehet az új évnek, a Bamboo Bistróban ráadásul szilveszteri vacsora és éjféli menü is vár majd ránk.

Az étterem egész nap fogadja a külsős vendégeket, akik nemcsak a kiváló fogásokkal ismerkedhetnek meg, de az ősfás parkban is tehetnek egy minitúrát, ugyanis a rezort, annak érdekében, hogy megóvja a hely természeti értékeit, elektromos autókkal szállítja a vendégeket a parkolóból az étteremig. De a bisztróba a főszezonban akár hajóval is érkezhetünk, a vízről való kijutást a személyzet biztosítja. A nyitvatartást viszont érdemes figyelemmel követni, mert novembertől csak a hétvégéken fogadják a vendégeket.

Címkék

Elérhetőségek

Zen Garden Resort 8251 Zánka, Vérkúti út 152. Facebook-oldal Weboldal