Ezen az őszi hétvégén vezetett túrán ismerhetitek meg a Hegyestű vulkanikus bazaltoszlopait, szüretelhettek tobozt a Folly Arborétumban, de látványőrlésen is részt vehettek a veszprémi Fenyves Malomban. Hétvégi programajánló.

Hegyestű nagy kör, Monoszló, november 19.

Hegyestű a Káli-medence, a Balaton-felvidék, sőt talán az ország egyik legérdekesebb geológiai képződménye. Egy vulkán kürtőjének maradványa, melyet az erózió preparált ki a környezetéből. A Túrafalók ezúttal a fura alakú vulkánhoz és annak környékére invitál. A közepes nehézségű panorámatúra 20 km-es, így ehhez a programhoz túracipő, elégséges folyadék és hidegélelem is szükséges. 

Részvételi díj: felnőtteknek 3000 Ft / fő, gyerekeknek 1000 Ft / fő.
A részleteket 
a Facebook-eseménynél olvashatjátok

Őrlés és kemencés sütés, Fenyves Malom, Veszprém, november 19.

Veszprém egyetlen épségben megmaradt vízimalma idegenvezetéssel egybekötött látványőrléssel vár. Amíg megtudjátok, hogy lesz a búzából liszt, és milyen belülről egy működő vízimalom, az udvari kemencében langalló sül.

A Fenyves Malomról szóló beszámoló cikkünket itt olvashatjátok el.

Ár: 1500 Ft, gyerekeknek 1200 Ft (3 éves kor alatt ingyenes).
A program előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációval kapcsolatos részleteket és a Facebook-eseményt 
itt találjátok.

Tobozszüret a Follyban, november 19.

Már hagyomány, hogy az évnek ebben az időszakában a badacsonyörsi Folly Arborétum tobozszüretet tart. Az idén elsősorban a cédrusok és a ciprusok tobozait takarítják be – részben alpintechnikával, részben kézi szürettel. A szüret 11 órakor kezdődik, 14 órától kerti sétán vehettek részt, 15 órától gyerekprogramra („Rakjunk ki közösen a tobozokból egy fenyőfát!”), a kávézóban pedig borókabor-bemutatóra kerül majd sor.

A tavalyi tobozszüreten mi is részt vettünk, itt olvashatjátok a beszámolónkat.

A vezetett kerti séta és a borkóstoló ára külön-külön 1500 Ft / fő, a jegyeket itt és itt vehetitek meg. 

Borbarangolás Badacsonyban, november 19.

A pincék kincseivel és borokra komponált ízekkel várnak a badacsonyi borászatok a Borbarangolás következő állomásain nyitvatartási időben. A következő alkalom november 19-én lesz, amikor Sipos Borház – Titkos Pince vár pincelátogatással, kemencés kacsacombbal és borválogatással.

A borvacsora ára: 14 900 Ft / fő. További infók itt.

odaLÖKött KÖLtészet / Örkény − csend, Dubniczay-palota, Veszprém, november 20.

A veszprémi slamcsapat, az odaLÖKött KÖLtészet tagjai 2009 óta slammelnek. A rap és a költészet határmezsgyéjén mozgó stílus képviselői most az „Örkény – csend” témáját dolgozzák fel, a helyszín pedig a patinás Dubniczay-palota lesz. A program a Művészetek Háza Veszprém szervezésében valósul meg, és a CSENDNAPOK 2022 eseménysorozat része.

További információt 
itt találtok

Címkék