Április szeszélyes hónap, úgyhogy kár amiatt bosszankodni, ha egy szabad hétvégére rossz időt ígérnek. A Balaton körül április 14. és 16. között is zajlani fognak az események, és lehet, hogy a jó zene, a tánc és a szórakozás az esőfelhőket is elfújja. Tihanyban az Echo Fesztiválra várják az egész családot, az előbbihez hasonlóan szintén első alkalommal megszervezett Veszprém Blues Fesztivál pedig nem csak a műfaj rajongóit szólítja meg. Ajánlunk még a hétvégére bulit, vezetett sétát, és egy szombaton nyíló kiállítást is megnézhettek neoavantgárd művésznők alkotásaiból.

Veszprém Blues Fesztivál 2023

Április 13. és 16. között egy négynapos eseményen vehetnek részt a blues kedvelői, művelői és az érdeklődő laikusok is. Három veszprémi helyszínen, a Papírkutyában, az Expresszóban és a Hangvillában közel 40 fellépő több mint 50 koncerttel készül, akik között négy Grammy-díjas blueselőadó is lesz. Emellett kiállításokra, workshopokra és beszélgetésekre is számíthattok az első alkalommal megszervezett Veszprém Blues Fesztiválon.

További infókat itt találtok.

Be Massive & Truesounds Music a Helkában

Melodic house, progressive house, melodic techno, indie és technó kavalkádjára számíthattok a Club Helka falai között. Április 15-én először, egy átfogó, egész estés parti során szórakozhattok Magyarország két vezető brandje, a Be Massive és a Truesounds Music közös buliján, Balatonfüreden.

Fellépők:

  • Peter Makto
  • Dubecticut
  • Gregory S
  • Lenny Lenoks
  • Justrice
  • Robert Makai
További infókat itt találtok.

Echo Fesztivál 2023

Kultúra, mozgás, bulik és családi programok – ezekre számíthattok az április 15-re szervezett Echo Fesztiválon, Tihanyban. Részt vehettek fáklyás idegenvezetésen vagy közösségi futáson, az Echo-dombon pedig piknikre készülhettek. A gyerekek sem fognak unatkozni: őket kézművesprogramok, kvíz, kincskeresés várja, az Apátsági Rege Cukrászdában pedig egy kiállítás megnyitóját is megnézhetitek.

További infókat itt találtok. 

Gasztronómiai élmények a Balaton körül

Ha az eső elveszi a kedveteket az aktív kikapcsolódástól, fordíthattok időt a gasztronómiára: jelentkezzetek be egy degusztációs menüt kínáló étterembe, ahol szemtanúi lehettek az ételkészítés folyamatának, és ahol betekinthettek a kulisszák mögé. Ilyen a balatonszemesi Kistücsök Séfszobája, ahol nemcsak a látványkonyhában, hanem kivetítőkön is figyelemmel lehet kísérni a séfek munkáját, vagy a Csopaki Resti by Laurel, a budapesti Laurel „örömkonyhája”, aminek a csopaki vasútállomás egykori restijéből kialakított apró étterem ad otthont. Érdemes a Bistro Sparhelt vagy a Villa Kabala által kínált kulináris utazással is tenni egy próbát.

További infókat itt találtok. 

VII. Tavaszi Regatta

Téli Vitorlás Versenysorozat utolsó állomásán, a hetedik alkalommal megrendezett Tavaszi Regattán április 15-én, szombaton vehettek részt, a balatonlellei BL YachtClubban.
 
Az Open kategóriában saját hajóval lehet indulni, de ha hajó nélkül érkeztek, a YachtClub egyik vitorlásával versenyezhettek. A jelmezben indulókra külön nyeremények várnak, és akkor is sok élményre számíthattok, ha nem vesztek részt a versenyen, hiszen amióta van a fedett Luszi nézőhajó, testközelből nézhetitek a regattát, ami persze a mólóról is elég szép látvány. 

További infókat itt találtok. 

Folyékony időszeletek – Női művészek az MNB kortárs gyűjteményéből

Április 15-én nyílik meg Folyékony időszeletek című kiállítás a Magyar Nemzeti Bank-gyűjtemény női művészeinek munkáiból a veszprémi Dubniczay-palotában. Az 1200 darabból álló kortárs képzőművészeti kollekció leginkább festményeket tartalmaz, de szerepel benne üvegtárgy, textil, installatív és egyéb, vegyes médiumú alkotás is. Törzsét az experimentális törekvésekkel a 60-as, 70-es években színre lépő, mára világhírűvé vált neoavantgárd művészgeneráció alkotóinak munkái jelentik.

Kiállító művészek: Barabás Zsófi, Fábián Erika, Horváth Lóczi Judit, Keserü Ilona, Kóródi Zsuzsanna, Koszorús Rita, Kusovszky Bea, Maurer Dóra, Molnár Vera, Pál Katja, Rákóczy Gizella, Reigl Judit, Szilvitzky Margit, Tóth Anna Eszter, Vető Orsolya Lia.

További infókat itt találtok. 

Régi idők piacai – ingyenes városi séta és Óváros Piac

Jó hangulat, baráti beszélgetések, közös reggelik és ebédek, tiszta, minőségi és hazai alapanyagok várnak április 15-én is a veszprémi Óváros Piacon. Ezen a szombaton a Túrajó vezetésével ingyenes városi sétán is részt vehettek, ami után garantáltan jól fognak esni a piacos finomságok.

További infókat itt találtok. 

Címkék