Május első hétvégéje már a fesztiválszezon kezdetét sejteti: az 5-én nyíló Gyárkert Kultúrpark nemzetközi előadókat hoz el az ingyenes nyitó hétvégéjükre, és a Gizella Napokon olyan együttesek koncertjén bulizhattok, mint az Analog Balaton, a 30Y vagy a Csík Zenekar. Az InterUrban programsorozat keretein belül két újvidéki előadót köszönthettek Veszprémben, de a sok buli mellett a balatoni boroknak is szentelhettek egy délutánt a következő Borbarangoláson vagy a Homola Pincészet DJ a szőlőben eseményén. Ha a futócipőt sem hagynátok otthon, nevezzetek a XVII. Ultrabalatonra, a gyerekekkel pedig az Eger-víz Napok következő állomására is ellátogathattok. A cikk végén anyák napi programötleteket is adunk, ha a Balaton körül ünnepelnétek és pihennétek.

Május 5., péntek

Zbogom Brus Li (SRB), Veszprém

Újvidéken sem halt meg a punk, sőt még Bruce Leet is legyőzte – erre bizonyíték a Zbogom Brus Li folk-punk börleszkje. 30 éve sikeresen nem veszik magukat komolyan, de állhatatosan játsszák a tamburitza, a rockabilly, a hardcore és a surf punk keverékét.
 
május 5-i koncertjükön is nagy közös éneklésre, katartikus ugrálásra számíthatunk, és észre sem vesszük, ahogy feltöltődünk az újvidéki életörömdózissal. A ZBL sajátos helyi képződmény, pont annyira punk, mint amennyire folkfilozofikus és pofonegyszerű, keserédes és agresszívan vidám.  

További infókat itt találtok. 

Gyárkert Kultúrpark ingyenes nyitó hétvége, Veszprém

Május 5-én
 nyílik a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat pop-up rendezvényhelyszíne, a Gyárkert Kultúrpark. Az egykori veszprémi Balaton Bútorgyár területén kialakított modern, multifunkcionális helyszín 4 hónapon keresztül több mint 60 külföldi és magyar előadó zenei programjának ad otthont, a Kraftwerk mellett érkezik Iggy Pop, Paul Kalkbrenner és Steve Aoki is.

Az első hétvégét ingyenes koncertekkel ünneplik: pénteken a Vad Fruttik zenekar kezdi meg a bulisorozatot, másnap pedig a hiphopot, elektronikus dance zenét játszó angol Stereo MCs érkezik Veszprémbe.

További infókat itt találtok. 

Május 6., szombat

Hogyan írunk dalt? – Holdműhely Szepesi Matyival, Veszprém

Új sorozatot indít a LITTLE MOON. Magyarország kiemelkedő dalszerzőivel beszélget Juhász Zoli az alkotás olykor magányos folyamatáról, majd ezzel szembemenve élőben, együtt írnak egy dalt. Az este első felében elmerülnek a dalszerzés és a kreatív folyamat mechanikájában, fogásaiban és furcsa pszichológiájában, utána pedig egy gyakorlati példán keresztül mutatják meg, hogy akció közben hogyan működik a dalszerzés, és az éppen felmerülő problémákon ki hogyan talál fogást.

május 6-i alkalommal Szepesi Matyi gitáros, énekes, dalszövegíró, producer, a Konyha zenekar alapítója lesz a meghívott vendég. Matyi számos szöveget írt olyan előadóknak, mint a Margaret Island, a Subtones, a Random Trip. 2019-ben a Petőfi Zenei Díj, 2022-ben pedig az Artisjus-díj átadóján zsebelte be a legjobb dalszövegírónak járó elismerést.  

További infókat itt találtok.

Borbarangolás borvacsora a Barna Pincében, Ábrahámhegy

Május első szombatján az ábrahámhegyi Barna Borozó vár benneteket egy borbarangolós vacsorára. A családi kézművesborászatban friss rozé, Irsai, rizlingszilváni és olaszrizling borok mellett fahordóban érlelt szürkebarátot, kéknyelűt, rózsakőt és kékfrankost kóstolhattok.

május 6. és 12. között tartó vendégváró ajánlat olyan finomságokat tartalmaz, mint a mangalicás kenyérlángos, a kemencében, szőlővenyige-parázson készült sült oldalas és a sült csülök hagymás törtburgonyával, kovászos uborkával, desszertnek pedig kemencés almás pitével kedveskednek nektek.  

További infókat itt találtok. 

XVII. Ultrabalaton – Frissülj fel az ALDI-nál!

2023-ban 17. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő, egykörös verseny Közép-Európa legnépszerűbb futóversenye, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők. 

A sportolók számos ponton felfrissülhetnek a verseny során, Szántódon például a tavalyi évhez hasonlóan az ALDI fogja várni a versenyzőket és a szurkolókat. Nemcsak frissítő-, de váltópontként is szolgál majd az üzlet hatalmas parkolója, egészen pontosan a 38. szakasz checkpointját találjuk majd itt.

A felfrissülés mellett a chillzónában pihenhetünk meg, a jó hangulatról pedig zene és egy speaker gondoskodik, de a pacsizóparadicsom is biztatja majd a sportolókat. A váltópont május 6-án 18:20 körül nyit, az első futó beérkezésével, és május 7-én 10:20 körül, az utolsó futó elhaladásával zár. A hangulat garantáltan szuper lesz, így ha nem is veszünk részt a versenyen, érdemes kilátogatni és szurkolni, az ALDI ráadásul saját csapatot is indít, így az ő befutásukra is érdemes lesz várni.

Az ALDI nemcsak a remek árak és a szuper kínálat miatt az egyik kedvenc üzletláncunk, de számos remek kezdeményezés is köthető a nevükhöz. Ha már sport, akkor tekintsünk ki Budapestre is, ahol június 4-én rendezik meg a 28. ALDI Női Futógálát, ahol a 3x2 km-es váltón és a családi futáson nem csak hölgyek jelentkezését várják.

További infókat itt találtok. 

DJ a szőlőben, Paloznak

Itt a napsütés, nyílnak a virágok, zümmögnek a méhek, a Homola Borterasz és Pincészetben pedig májustól újra minden szombaton DJ a szőlőben eseményre készülhettek. A paloznaki panorámát a jó borok és hasonlóan jó ritmusok teszik teljessé, melyről DJ Cyborg gondoskodik majd. A május 6-i eseményen ráadásul meglepetéssel is készülnek a szervezők.

További infókat itt találtok. 

Dragon’s Fuel (SRB), Magyarpolány

Dragon’s Fuel (avagy Sárkányüzemanyag) egy fiatal együttes. A szerb jazztekintély Vojislav Savkov a csapatban a szenior, de szépen belesimul a Marko Čurčić, Predrag Okiljević és Lav Kovač diktálta képlékeny kísérletezésbe. A balkáni temperamentum és az európai jazz találkozik Újvidék egyik emblematikus bandájában. A Dragon’s Fuel a város meghatározó jelenléte, a helyi jazzélet üzemanyaga. Május 6-án őket hallhatjátok a magyarpolányi Zöld Élet Házában.  

További infókat itt találtok. 

Május 7., vasárnap

Eger-víz Napok Pulán

A Balaton-felvidék és a Déli-Bakony egyik természeti értékével a középpontban szerveznek április végétől októberig tartó eseménysorozatot Eger-víz Napok 2023 címmel. Május 7-én Pulán vehettek részt egy könnyed zenés túrán, majd az azt követő családi programokon. A 3 km hosszú, közepes nehézségű kiránduláson Juhász Réka népdalénekes lesz a kísérő, 14 órától pedig mesemondás, anyák napi köszöntő és koncertek várnak rátok.  

További infókat itt találtok. 

Gizella Napok 2023, Veszprém

Ingyenes zenei, képzőművészeti, irodalmi, családi és egyéb programok sokaságával vár titeket a királynék városának legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Gizella Napok. Az ezeréves város történelmi hagyományaira építő egyhetes esemény idén május 7. és 14. között kavalkáddal tölti meg a várnegyed és a belváros utcáit, tereit.

Részt vehettek többek között az Analog Balaton, a 30Y, a Punnany Massif vagy a Csík Zenekar koncertjén, de több színházi előadást is megnézhettek. Az irodalmi eseményekre és a kiállításokra is vessetek egy pillantást, de lesz városismereti séta, kreatív műhely és gyerekeknek szóló foglalkozások is.
 
További infókat itt találtok. 

Pokrócvásár I., Alsódörgicse

Dörgicsei Ökoklub 2021-ben kezdte el helyi, környezetvédő tevékenységét, melynek sok más önkéntes program mellett egyik fő eseménye egy olyan rendszeres bolhapiac, ahol nincs pénzmozgás. A piactéren (templomkert) kizárólag csere lehetséges, ahová bárki kihozhat egy pokrócnyi már nem használt tárgyat, ruhát, amelyekről feltételezi, hogy valakinek örömet szereznének. 

További infókat itt találtok. 

+1 Tipp

Ha a hétvégét anyák napi ünnepléssel töltenétek, adunk ehhez is segítséget. Ebben a cikkünkben 5 kategóriába gyűjtöttük össze azokat a programokat, amelyekkel kikapcsolódhattok és kifejezhetitek a szeretetet.

Ha a hétvégét anyák napi ünnepléssel töltenétek, adunk ehhez is segítséget. Ebben a cikkünkben 5 kategóriába gyűjtöttük össze azokat a programokat, amelyekkel kikapcsolódhattok és kifejezhetitek a szeretetet.

Címkék