Ezt a hétvégét akár már a hét közepétől is indíthatjátok, a közelgő programok bőven adnak okot erre! Június 7. és 11. között annyi izgalmas esemény vár rátok, hogy már csak rajtatok múlik, mire és mikor juttok el. Az biztos, hogy kár kihagyni a Magyar Mozgókép Fesztivál vetítéseit, de az Ünnepi Könyvhét veszprémi kiadása is tartogat meglepetéseket, korántsem csak a könyvmolyoknak! Az egykori, méltán híres Moloko duó énekesnője koncertezik péntek este, és szintén ezen a napon rajtol el szuper bulikkal az Örvényesvölgy Fesztivál. Az elszánt túrázóknak és a családoknak is lesz, ami felkelti az érdeklődését, de ajánlunk programot azoknak is, akik a Balatoni Pezsgést inkább a poharukban szeretnék megérezni.

Magyar Mozgókép Fesztivál, június 7–10.

2023-ban már harmadik alkalommal rendezik meg a Magyar Mozgókép Fesztivált, amely szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal és közönségtalálkozókkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket. A négynapos rendezvényen kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal is várnak a szervezők.

További infókat itt és itt találtok. 

Veszprémi Ünnepi Könyvhét, június 8–10.

Írók és olvasók sereglenek a veszprémi Kossuth utcára június 8. és 10. között, az idei Ünnepi Könyvhéten. Számos új könyv mutatkozik be, és több nagy kiadó is jelen lesz az eseményen. A városhoz kötődő tematikus könyvekkel is találkozhattok, például Veszprém az irodalomban vagy Nőírók Veszprémben címmel. Mesekönyvek is terítéken lesznek, a kicsik és a nagyok pedig villámvetélkedőkön vehetnek részt. A háromnapos eseménysorozatot más helyszínen lévő programok is kísérik: a Dubniczay-palotában minikönyv-kiállítást nézhettek meg, a Művészetek Házában pedig többek között Petőfi Sándor életművében merülhettek el egy előadás során.

További infókat itt találtok. 

Róisín Murphy (IE), június 9.

Sokan emlékezhetnek a 90-es évek egyik kedvenc elektronikus duójára, a Molokóra. Miután feloszlottak, a duó csodálatos hangú énekesnője, Róisín Murphy szólókarrierbe kezdett, és június 9-én a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban szólóprojektjével koncertezik. „Látszólag egy törékeny kis virág, mégis a gyökereinél óriási erő lakozik benne” – meséli új daláról, az idén megjelent CooCoolról az énekesnő, akit az artpop királynőjeként is emlegetnek, és aki kultikus slágerei mellett új számokkal lép színpadra.

További infókat itt találtok. 

Örvényesvölgy Fesztivál, június 9–17.

Idén startol az Örvényesvölgy Fesztivál, amely júniusban két hétvégén, 9. és 11., valamint 16. és 17. között vár benneteket a zalai dombok panorámás völgyében.

Június 10-én a Csík Zenekar lép fel, akik zalacsányi műsorukba helyi népzenészeket és néptáncosokat is bevonnak. A Grammy-díjas Gipsy Kingset is láthatjuk majd, Diego Baliardo vezetésével. A zenekar 7 gitárral, 12 tagú zenekarral, forró flamenco-, salsa- és popdallamokkal érkezik az erdőszéli nagyszínpadra június 16-án. Kevin Davy White Londonból érkezik, 2023-ban Lionel Richie-vel koncertezik. A soul-, blues- és populárisabb zenei világú dalokat jegyző zenésznek 2023 tavaszán jelenik meg új lemeze, amelyet zenekarával mutat be Zalacsányban június 17-én. Ausztriából érkezik a DelaDap, akik a progresszív jazz-zenét swinggel, manouche-sal, elektronikus és folkalapokkal vegyítik egy fergeteges, a közönséget folyamatos táncolásra késztető produkcióban, június 17-én. 

További infókat itt találtok. 

TEDxBalaton, június 10.

Június 10-én Balatonfüreden irodalomról, építészetről, vitorlázásról, a tó ökológiájáról, divatról és még sok más izgalmas témáról lesz szó az idei TEDxBalatonon. 14 inspiráló előadást hallgathattok meg, olyan előadóktól, mint például Nyáry Krisztián író, Csalár Bence divatszakértő, Ács Dominika fuvolaművész vagy Harcsa Beáta kommunikációs szakember. A tudományos előadások mellett a szervezők zenével, kiállítással és gasztrorészleggel is készülnek. 

További infókat itt találtok. 

Analógia – a We Love Balaton pop-up kiállítása, június 10.

Online magazinunk idén 10 éves, a jubilálást egy kiállítássorozattal ünnepli meg szerkesztőségünk idén nyáron. Kőrösi Tamás – oldalunk állandó fotósa – analóg képei elsőként Balatonfüreden, a TEDxBalaton konferencián lesznek láthatók, június 10-én, szombaton.

További dátumokról és helyszínekről, valamint más meglepetésekről itt találtok infókat.

Dörgicse Éjszaka, június 10.

Egy olyan szemszögből ismerhetitek meg Dörgicsét, ahogy még nem láttátok. Június 10-én egy elemlámpás családi kalandtúrán vehettek részt, ahol a hely értékeit mutatják be, izgalmakkal fűszerezve. A szervezők frissítőpontokkal, kávéval, teával, kreatív feladatokkal és jutalmakkal várnak, hogy a legkisebbek ébrenléte is biztosítva legyen.

További infókat itt találtok. 

Balatoni Pezsgés, június 10–11.

Június 10-én és 11-én izgalmas eseményre készülhetünk Badacsonytomajon, a Hableányban és a Laposa Borteraszon mutatkoznak be a balatoni borászatok jobbnál jobb pezsgői a közönségnek, a pezsgő iránt elkötelezett szakmabelieknek és a külföldi látogatóknak. 

A Hableányban kiállító több mint 10 borászatnál sétálókóstoló során nyerhetünk betekintést a buborékok világába, ezenkívül a Laposa Borteraszon a proseccóé és a champagne-é lesz a főszerep! A kóstolók mellett nagy hangsúlyt kapnak a szakmai tartalmak, melyeket workshop és előadások kísérnek.

További infókat itt találtok. 

Ha további programokat böngésznétek, ide kattintsatok!

Címkék