Különleges helyszín, egyedi panoráma
A Kőröshegyi völgyhíd, hazánk legnagyobb hídja, valamint Közép-Európa legnagyobb viaduktja, az M7-es Zamárdi és Balatonszárszó közötti szakaszán fut. A különleges panorámájú híd alatt található helyszín több évig étteremként működött. A Kanálgép food truckjából már jól ismert Szalai Dezső és csapata 2021 tavaszán újították meg, így született meg a Völgyhíd Konyha & Rét.
Nincs olyan vendég, akit ne bűvölne el a különleges atmoszférájú hely, ahol a fenti részben egy modern étterem, a lenti részben pedig egy laza food truckos helyszín is helyett kapott a napágyakkal és függőágyakkal tarkított kertben.
Nincs olyan vendég, akit ne bűvölne el a különleges atmoszférájú hely, ahol a fenti részben egy modern étterem, a lenti részben pedig egy laza food truckos helyszín is helyett kapott a napágyakkal és függőágyakkal tarkított kertben.
Friss, szezonális, helyi
A konyhát Pillók Attila séf vezeti, aki általában 12-14 tételes kínálattal várja a vendégeket, ebből néhány étel 3-4 hetente változik, mivel fontos számára a szezonális alapanyagok használata és a kreativitás. Az alapanyagok gondos válogatás eredményei, hiszen közvetlen kapcsolatban állnak a helyi termelőkkel, többek között Horváth Péter kiváló szóládi kenyerét, Cseh István bálványosi gazda kecsketejből készült termékeit, Vrancsik Tibor gombakereső szarvasgombáit, illetve a Kereki Panoráma Birtok fürjtojásait és lekvárjait is megtaláljuk az étlapon.
„Nálunk nincs nagyüzem, itt mi a legkisebb részletekre is oda tudunk figyelni, mert van energiánk és időnk rá” – mesélte Pillók Attila séf.
„Nálunk nincs nagyüzem, itt mi a legkisebb részletekre is oda tudunk figyelni, mert van energiánk és időnk rá” – mesélte Pillók Attila séf.
Attila tényleg követi a természet változását, hiszen ha elfogy valamelyik szezonális alapanyag, jöhet egy másik, így mindig megmaradhat az újdonság varázsa, és a séf egyénisége is visszaköszönhet a kínálatban.
Reggeli, ebéd, vacsora és egy kis édesség – nemzetközi konyha balatoni ízekkel fűszerezve
A Völgyhíd Konyhában mindennap reggel 9 és 12 óra között reggelizhetünk, többek között rántottát kecsketúróval és szóládi kenyérrel, tökéletes tojást spenóttal és hollandi mártással vagy éppen Croque Madame bagelt.
Majd jöhet az ebéd vagy a vacsora, többek között olyan különlegességekkel, mint a krémes és hűsítő ajo blanco sárgadinnye, a tanyasi csirke újburgonyával, sonkával és tökmaggal vagy a Stefánia új káposztával és szarvasgombával.
Az étkezés pedig hogyan is zárulhatna jobban, mint egy kiváló tiramisuval vagy egy pompás affogatóval, mely egy kávéalapú olasz desszert. Ha pedig valami hűsítőre vágynánk, a díjnyertes Fazekas Cukrászda fagylaltjai várnak bennünket!
De miért is olyan nehéz innen távozni?
Attila séf szavait idézve:
„Minden kolléga beleszeretett az étterembe, ha itt ülünk, páratlan élményt nyújt a hely kisugárzása. Érezhető a nyugalom, ami ránk is hatással van. Innen nem szokott senki szaladni, aki ide eljön, az szeret egy kicsit ejtőzni, csak lenni, élvezni a tájból áradó nyugalmat.”
„Minden kolléga beleszeretett az étterembe, ha itt ülünk, páratlan élményt nyújt a hely kisugárzása. Érezhető a nyugalom, ami ránk is hatással van. Innen nem szokott senki szaladni, aki ide eljön, az szeret egy kicsit ejtőzni, csak lenni, élvezni a tájból áradó nyugalmat.”
Ezzel maradéktalanul egyet tudunk érteni, hiszen nagyon nehéz csak egy kis időt eltölteni a Völgyhíd Konyha & Réten, hiszen a kreatív ételek, a helyi és szezonális alapanyagok és a páratlan kilátás miatt akár egész nap el tudnánk pihengetni a színes függőágyakban vagy az étteremben.
Food truckkal a Balaton körül
A Völgyhíd Konyha & Rét nem áll meg a Kőröshegyi völgyhíd lábánál. A Völgyhíd Konyha & Rét food truckjával főként a Balaton déli partján találkozhatunk nyáron. Legközelebb július 14-én és 15-én, a Helka Sörkertben bukkannak majd fel, a Térségi Termelők hétvégéjén.
Szalai Dezső betegsége miatt nem tudni, hogy meddig lesz a jelenlegi tulajdonosok kezében az étterem, már keresik méltó utódjukat, akik ugyanilyen szívvel és gondosan üzemeltetik majd ezt a különleges helyet.
Fontos tudnivalók
A Völgyhíd Konyha & Rét tavasztól őszig tart nyitva. Az étteremrész naponta 9 és 19 óra között vár benneteket, reggelizni 9 és 12 óra között lehet. A Rét csütörtöktől vasárnapig 10 és 19 óra között tart nyitva. Az étterembe érdemes hétvégére asztalt foglalni!
Megközelítés: M7-es autópálya 121-es lehajtó, a völgyhíd alatti körforgalom kaposvári leágazásánál.
Látnivalók a környéken: Ha mégis továbbindulnánk, a közelben olyan látnivalókat ejthetünk útba, mint a marótpusztai ménes, a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont, a kereki vár, a Nezde szoborpark vagy a Kőröshegyi Levendulás.