Ha az erkölcseinket nem is hagyjuk hátra ebben az időszakban, ahogy a 16. században tették, az biztos, hogy mindannyiunkra jó hatással van egy kis mulatság, kreatívkodás a tél vége felé. A Balaton körül több helyen is lehetőségünk lesz beöltözni, bulizni, a nyugisabb időtöltésre vágyóknak pedig finomságokat kóstolni, és nézni a felvonuló tömeget. Ezek közül gyűjtöttünk 5+1 programot!

PomPom farsangi parti

Február 10-én Veszprémbe érkezik a PomPom Party szervezőcsapata, és ezen a szombat délutánon a veszprémi ActiCityben egy igazi családi farsangi bulira várják a gyerekeket és szüleiket. Uzsonna és vacsi között Metha DJ-szettjeire rophatjátok, lesz house, pop és konfettiparti egy fergeteges farsangon.

A hangerő halkabb, mint egy megszokott esti buliban, de a PomPom Shopban zajszűrős fülvédőt is kölcsönözhettek az érzékenyebb babáknak és kisebbeknek. Külön nyugis baba- és gyerekjátszó is vár, emellett arcfestés és a kreatív alkotás sem marad el.

További infók

Lovasfarsang 2024

Lovas felvonulás, kiszebábégetés, télűzés és farsangi mulatságok várnak rátok február 10-én Nagyvázsonyban, a Kinizsi-vár előtti területen és a Reményi Rendezvényházban. A lovak is jelmezbe öltöznek a különleges alkalomra, így lesz teljes a fogatos felvonulás. A változatos gyerekprogramokról a Mesevár Óvoda és Bölcsőde Süni csoportja gondoskodik, és Kackiás Vándorjátszótér vár rájuk.

További infók

XXIII. Keszthelyi Városi Karnevál

Ismét megrendezik a Keszthelyi Városi Karnevált február 10-én, szombaton. A farsangi felvonulás a Festetics-kastélytól indul, és a város Fő teréig vezet, mellette meleg teával és pogácsával várják az érdeklődőket, a legkisebbek számára pedig gyerekprogramokkal készülnek. A felvonulók rövid produkciókat mutathatnak be, a legjobb jelmezeket pedig különböző díjakkal jutalmazzák.

További infók

Hableány farsangi buli

A téli hónapok végéhez közeledve beköszönt a farsangi időszak, amely egy kis vidámságot és szórakozást hoz a hideg napokra. Február 10-én megrendezik a badacsonyi Hableány farsangi buliját, ahol együtt táncolhattok az év legvidámabb ünnepén, a DJ-k pedig hajnalig pörgetik a lemezeket. Aki jelmezben érkezik, értékes nyereményekért versenyezhet.

További infók

Karolina Karnevál 2024

A balatonfüredi Karolinában a farsangi időszaknak egy várva várt és kötelező rendezvénye a Karolina Karnevál már hosszú évek óta. Idén se lesz ez másképp, február 16-án készülnek a szervezők. Az est folyamán jelmez viselése kötelező, amit a Karolina teljes csapata is mérhetetlenül komolyan vesz. A legjobb jelmez díját idén is kisorsolják, a verseny értékes nyereményekért folyik.

A farsangi menüsoron olyan finomságok szerepelnek, mint a hideg libamáj zsírjában, kemencében sült libacomb krumplipürével, birsalmás párolt káposztával vagy vadas marha szalvétagombóccal, desszertnek pedig természetesen nem maradhat el a farsangi fánk házi baracklekvárral.

További infók

Bitang Farsang

A gyerekeket és gyermeklelkű szüleiket várják az alsóörsi Bitang Burger & Coffee Shopban február 17-én. A farsangi mulatságnak kikötései vannak, ez pedig – nem meglepő módon – az, hogy a gyerekek jelmezben kell érkezzenek. Ha a felnőttek is éreznek magukban motivációt, cserébe 10% kedvezményt kapnak fogyasztáskor. Az eseményre készül a Balatoni Mesék interaktív zenével teli előadással, de lesz kézműves-foglalkozás is a jelmezek díjazása előtt.

További infók

Címkék