Keresés EN

természet

Balatoni kéktúra

Az Országos Kéktúra (OKT) balatoni, Keszthelytől Nagyvázsonyig vezető szakasza mellett a Balaton-felvidéknek saját, szintén kék sávval jelzett túraútvonala van. Pétfürdőtől indul, Balatonalmádit, Csopakot, Balatonfüredet érintve halad Szentantalfán át a Káli-medencébe, majd a badacsonyi hajóállomáson ér véget. Az összesen 103 km-es útvonal 6-14 km-es szakaszokból áll, amelyek teljesítését pecsételéssel bizonyíthatjuk, az OKT-hoz hasonlóan. 

Ha fordítva, vagyis a badacsonyi hajóállomástól indultok el a Balatoni kéktúra egyik szakaszán, ahogy mi tettük, a Balaton-part mentén juthattok fel a 300 méteres Csönge-hegyre. A nyomvonal ezután felkanyarodik a faluba, és érinti a Szent Imre-bazalttemplomot és a Tájházat, a Gulács és a Tóti-hegy lenyűgöző látványának kíséretében. A túrát a Csönge-hegyi kilátónál vagy a Salföld Természetvédelmi Majornál zárhatjátok.

Tipp: Ha nem siettek túlságosan, érdemes megpihenni a Borbély Családi Pincészet vagy a VáliBor borai mellett.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A