Keresés EN

Csobánc várát, amely több költőt és írót is megihletett a történelem folyamán, 1270-ben említik először. Történetének legnagyobb ostroma 1707-ben következett be, amikor Rabutin tábornagy sikertelenül próbálta meg elfoglalni seregével, pedig a kurucok alig harmincan védekeztek.

A Rákóczi-szabadságharc után azonban ezt a várat is a levegőbe röpítették a Habsburgok. 1953-ban újabb megszálló csapatok jelentkeztek, immáron azonban csak békés szándékú régészek. Ennek ellenére a vár napjainkra rettenetes állapotba került, így az újjáépítésért a helybeliek minden évben megrendezik a Gyulaffy Napokat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A