Keresés EN

A csopaki-paloznaki Guden Birtok borászat kalandos történetét bárki megirigyelhetné. Guden vitéz, Szent László király paloznaki lovagja 1079-ben odaveszett a német-római császárral vívott harcban, földjeit az egyházra hagyta, majd a történelem zűrzavaros évszázadai ellenére is átvészelte a birtok az elmúlt 1000 évet. 2011-ben Ajtós József paloznaki plébános úgy érezte, hogy Molnár Szabolcs, Jásdi István borásza személyében megtalálta a megfelelő embert a szőlő megművelésére, így született meg a Guden Birtok, amely az elmúlt évtizedben jelentős sikereket ért el. A paloznaki mellett a csopaki Kertmög dűlőben és egy Pécselyen lévő szőlőből álló birtok összesen nem nagyobb egy hektárnál, amiről alig ötezer palack bor készül egy évben. A Guden Birtok rizlingjei, köztük a Guden Vitéz is a Csopaki Kódex előírásai szerint készül, Guden Barbara pedig egy kékfrankos rosé, amely saját egyéniséggel rendelkezik a Facebookon. Aki Guden bort inna, annak nem árt sietni, mert az egyes tételekből alig több mint ezer palack készül, amit hamar elkapkodnak.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A