Keresés EN

Az Oliva Hotel & Étterem a hobbitörténészek kedvenc étterme: a XVIII. századi barokk épületben élt már kódisbíró, fűszerpaprika-kereskedő, üzemelt benne kötöde, a ’70-es években pedig itt működött a Pusztai Vendéglő. A rendszerváltás mindezen – a Vörös csillag utcával együtt – túllépett. Az étlap ihletése mediterrán, az alapanyagok nagy része Olaszországból származik. Kozma Zoltán séf a világ számos pontjáról inspirálódik Spanyolországtól kezdve Argentínáig, és bátran nyúl olyan fogásokhoz, melyeket kevés helyen lehet kóstolni. Akit a veszprémi vendégszeretet mediterrán kiadása nem eresztene a kertből, annak szobát is tudnak biztosítani, hiszen hotelként is működnek. Mivel számos veszprémi nagyrendezvényhez is kapcsolódnak, érdemes időben foglalni.

Tipp: Az Oliva kertje már önmagában mesébe illő, de tavasztól őszig rooftop bárjában is élvezhetjük a várnegyedre nyíló csodás kilátást.  

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A