Az Oliva Hotel & Étterem a hobbitörténészek kedvenc étterme: a XVIII. századi barokk épületben élt már kódisbíró, fűszerpaprika-kereskedő, üzemelt benne kötöde, a ’70-es években pedig itt működött a Pusztai Vendéglő. A rendszerváltás mindezen – a Vörös csillag utcával együtt – túllépett. Az étlap ihletése mediterrán, az alapanyagok nagy része Olaszországból származik. Kozma Zoltán séf a világ számos pontjáról inspirálódik Spanyolországtól kezdve Argentínáig, és bátran nyúl olyan fogásokhoz, melyeket kevés helyen lehet kóstolni. Akit a veszprémi vendégszeretet mediterrán kiadása nem eresztene a kertből, annak szobát is tudnak biztosítani, hiszen hotelként is működnek. Mivel számos veszprémi nagyrendezvényhez is kapcsolódnak, érdemes időben foglalni.

Tipp: Az Oliva kertje már önmagában mesébe illő, de tavasztól őszig rooftop bárjában is élvezhetjük a várnegyedre nyíló csodás kilátást.  

Címkék