Keresés EN

A Móló Cukrászda sarkában már sokféle vendéglátóegység működött, de végül a Semola Pastfood csempészett egy őszinte olasz életérzést a fagyizó mellé. A séf Olaszországból származik, így okkal aggathatjuk a helyre a "magyar Toszkána" jelzőt, hiánypótló jellege pedig abban mutatkozik meg, hogy már régóta hiányzott a kevés várakozási idő után elfogyasztható, mégis magas minőséget képviselő étel a környékről. Moreno Contin és Tüdős Klári szívvel-lélekkel viszik a tésztázót, ugyanis itt a pasta van a középpontban, ha a hely nevéből még nem következtettük volna ki. A névadó Semola egy olasz liszt neve, amelyből igazi, frissen, helyben készült olasz tészta készül. Emellett a szószok szintén a teljesen tradicionális vonalat követik. A legtöbb hozzávalót Olaszországból hozatják, amit pedig nem, azt olyan környékbeli termelőktől szerzik be, mint a Tapolcai Pisztráng és a Dobosi Kecskesajt Manufaktúra. A folyamatosan változó étlap állandósága, hogy mindig van egy húsos, egy vegetáriánus és egy halas változat, de időnként kerül a választékba egy negyedik fajta tradicionális tészta is. Így a Semolába nemcsak az olasz hangulatért, hanem egy újabb ízélményért is ér többször visszanézni!

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A