Keresés EN

A Szent Imre bazalttemplom Badacsonytomaj ékessége, amelyet a központban, a Hősök terén találunk. Közép-Európa egyetlen kéttornyú bazalttemploma és egész Európában is még csak egy ilyen épület található. Neoromán stílusban épült 1931-32-ben, Fábián Gáspár tervei alapján, és Szent Imre herceg tiszteletére szentelték fel. Falai és boltozatai is bazaltból, a szentélyben lévő oltár vörös márványból és fehér műkőből készült. 1981-ben, az 50 éves jubileumra felújították, ekkor készültek és kerültek Udvardi Erzsébet nagyméretű táblaképei, Az utolsó vacsora, a Getszemáni éjszaka és Feltámadás című alkotásai a templomba.

Tipp: Érdemes megnézni a Badacsony-hegyen 2014-ben épült Szent István kápolnát is, amelyet szintén Udvardi Erzsébet oltárképe díszít.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A