Keresés EN

A bazaltorgonáiról híres Szent György-hegy keleti oldalánál fekszik Kisapáti és ez a parányi, mesébe illő kápolna, mely a környék legrégebbi épülete. 

Formajegyei alapján a XIII. században, alighanem a tatárjárás utáni évtizedekben épülhetett, és sokáig a Pannonhalmi Bencés Apátság tulajdonában állt.

Habár fel kell kapni a túrabakancsot ahhoz, hogy megnézhessük, hiszen a településtől távolabb és magasabban fekszik, a jutalom egy szőlőkertektől zöldellő, lankás táj és a középkori Magyarország egy délceg tanúja.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A