Keresés EN

Az I. László király által alapított somogyvári bencés apátság a középkori Magyarország legnagyobb apátsága volt, ami nem csupán a vármegye székhelyeként az állami adminisztráció egyik pillére volt. A közelében létrehozott látogatóközpont Somogyvár külterületén, a főút mellett található: a romkert is innen közelíthető meg, és belépőjegyet is itt válthattok.

A Szent László Nemzeti Emlékhely interaktív kiállítása az apátság építésének történetét és a névadóhoz kapcsolódó legendákat is bemutatja – érdemes itt kezdeni a látogatást. Ezután egy rövid erdei kirándulás és több mint háromszáz lépcsőfok megmászása – vagy egy pár perces autóút – után érjük el a romjaiban is lenyűgöző apátságot és a mellette lévő kilátót.

Tipp: Az emlékhelyet az M7-es autópályáról a fonyódi lehajtónál lefordulva érhetjük el Somogyváron keresztül, ahol a látogatóközponthoz és a romokhoz vezető utat már táblák jelzik.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

új hely Shopping

V26 Képregénybolt

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

új hely Gasztró

Meron Budapest

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

új hely Gasztró

Szabad Új Hely

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A