Keresés EN

Elhagyatott szovjet szemletoronyból készült, bárki által látogatható kilátó Nagyvázsony és Tótvázsony között, a 77-es út mellett. Az egykori katonai gyakorlóterületen lévő őrtornyot turisztikai látogatóhellyé alakították, fémlépcső, ablakok és ajtók, valamint védőkorlát beépítésével tették „általános” kilátóvá. Az már biztos, hogy ezt a kilátót nem kizárólag a panoráma, hanem a történeti vonatkozás miatt is érdemes felkeresni.

Tipp: Az őrtorony közelében található az ország egyik legnagyobb szellemvárosa, a Kis-Moszkva is, ahol anno szovjet tisztek és katonák laktak családjaikkal.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A