A Tihanyi Vinariust egy gyönyörű műemléképületben találjuk, az étterem tágas teraszáról a Tihanyi Bencés Apátság tornyai, a Belső-tó és Tihany magaslatainak látványa tárul elénk. Azonban nemcsak a különleges miliő és a lenyűgöző panoráma miatt érdemes felkeresni a Vinariust, az ételek is fantasztikusak, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az étterem az elmúlt hetekben megkapta az ajánlott helyeknek járó „Tányér” jelölést a Michelin-kalauztól

A Vinarius egy kétszáz éves, nádfedeles présházban, a Tihanyi Apátsági Pince műemléképületében nyílt meg 2019-ben. A múlt emlékét őrzik a kőfalak, a hatalmas gerendák, a hordók, és az olyan apró részletek, mint a falon lógó régi pincekulcsok. A Gasztrobárból egy kettős kereszt alaprajzú, dongaboltozatos pincébe jutunk, amely egykor az apátsági birtok borainak tárolására szolgált, ma pedig a Boráriumban kóstolható több mint 50 tétel lakhelye és rendezvények helyszíne.  

A Tihanyi Vinariusban az étlap évente kétszer változik, ezenkívül pedig szezonális, heti ajánlatok készülnek, ez utóbbiakat a konyhafőnök álmodja meg, azt, hogy hogyan készülnek a fogások, az üvegfallal elválasztott látványkonyhában kísérhetjük figyelemmel.
 
A Vinarius kedvelt rendezvényhelyszín a nyitás óta. Viszont évről-évre egyre népszerűbbé vált az a’la carte vendégek körében – ezt bizonyítja a Michelin Guide ajánlás is.  

Címkék