A Balatonfüredi intézmények, az ezekben megvalósuló programok és a városszerte elhelyezkedő jó hírű kávézók, teázók és cukrászdák adták az ötletet, egy olyan különleges gasztronómiai fesztivál megvalósításához, amely a nyári idegenforgalmi szezont követő hűvösebb, őszi Balaton mindennapjaihoz kapcsolódik és megszólítja a kultúra szerelmeseit, miközben beleillik a város reformkori programvonulatába is, felidézve a korabeli szalonok, presszók, bisztrók hangulatvilágát, - ízeit, színeit, életét.

A fesztivál időpontja a szüreti mulatságokat és Mindenszentek-et követően, az igazi tél beállta előtt kívánja felpezsdíteni a város életét, különleges hangulatával.

Résztvevő helyszínek:

---------

Ízelítő a programokból

Tihanyi Echo étterem
Levendulás menü péntektől vasárnapig

  • Sütőtökkrémleves, levendulazselé
  • Vaddisznókaraj, levendulával bolondított áfonyás spanyolmártás, házi burgonyakrokett
  • Levendulás sajttorta vagy Tihanyi somlói galuska

Az ételek külön-külön is rendelhetőek és a 3 fogás egyben is!
Fellépő szombaton 12 órakor a Rouge Együttes

--------

Kedves Cukrászda

Balatoni Szalon megnyitó pénteken 16 órától

Kávézós, reggelizős, újságolvasós, találkozós, délutáni süteményezős, torta megrendelős, fagyizós, lassító teázós, beszélgető, randevúzós, lazító borozgatós, zenehallgatós, klasszikusan bohém kávéház.

Fellép: Lakatos-Ézsiás Anita és Herter Tamás