Keresés EN

Aktív

Ne várj arra, hogy befagyjon a Balaton! – 8 műjégpálya a tónál, ahol egész télen korcsolyázhatsz

Még be sem köszöntött az igazi balatoni tél, de már sorra nyitnak a balatoni jégpályák, ahol a tó panorámájában gyönyörködve, az időjárástól függetlenül van lehetőség a csúszásra. Összegyűjtöttük, hol korcsolyázhattok a tó környékén.

FONTOS: A jégpályák az aktuális kormányrendeletek betartásával működnek. A cikkben szereplő információk a járványhelyzettől függően változhatnak. 

1/8

Balatonakarattya – Nekem a Balaton

Ördög Nóra és Nánási Pál delikátboltja, a Nekem a Balaton az idén új helyre költözöttdecember 4-től pedig a bolt melletti placcon kialakított 12x24 méteres műjégpályán lehet majd korcsolyázni. 
A pálya már készül, nyitvatartása a boltéhoz fog igazodni, belépőt pedig nem kell fizetni. A bolt kérése karácsonyig az, hogy a belépődíj helyett minden korizó hozzon magával egy doboz ajándékot a rászoruló gyerekek számára, a cipősdoboz akció keretében. A nyitás napján a Mikulás is ellátogat majda helyszínre.

2/8

Balatonalmádi

Ha minden a tervek szerint alakul, december 19-én, aranyvasárnap nyílik meg a város 18x30 méteres jégpályája a Wesselényi strand előtti rendezvénytéren, és egészen február 15-ig látogatható lesz, mindennap 10 és 20 óra között, az ünnepnapok kivételével. A jégpálya mellett megnyitnak a faházak is, egyelőre várják a kitelepülő vállalkozók jelentkezését. A hírt dr. Kepli Lajos polgármester a Facebookon jelentette be

A korcsolyapálya ingyenesen látogatható. 

3/8

Balatonfüred

Ha nem lesz tartósan 10 foknál melegebb, akkor december 6-án nyílik meg a jégpálya a füredi Zákonyi-parkban. A tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított jégpályán mindennap 9 és 20 óra között lehet majd korcsolyázni, számolt be a Balatonfured.hu. Kinyit a büfé és a kölcsönző is. Viszont lesz néhány óra, amikor nem lehet csúszni: a műjégpálya felületét naponta karbantartják, ezért 9 órától 11.45-ig, 13 órától 15.45-ig és 17 órától 20 óráig lehet majd korcsolyázni. A jégpálya a tervek szerint egészen február végéig üzemel majd.

A belépő 1000 Ft, diákoknak 700 Ft. A balatonfüredi lakosok 50 százalékos kedvezménnyel használhatják a pályát, a 14 éven aluli helyi lakosok pedig ingyen.

 

4/8

Várudvar Jégpálya, Szigliget

Itt nyáron és kora ősszel kényelmes nyugágyakban pihenhettük ki a Várudvar gasztroélményeit, most pedig egy 500 négyzetméteres jégpályán csúszva csodálhatjuk a téli Balatont. A szigligeti strand helyett idén egy teljesen új helyszínen, a vár tövében várják a korcsolyázókat már november 25-től, hétköznap 10 és 20 óra között, hétvégén pedig 10 és 21 óra között. A korcsolya nélkül érkezők bérelhetnek felszerelést, a sportolás után pedig kürtőskalácsokkal és Digó pizzákkal lehet pótolni a kalóriákat. 

Amint megtudjuk a belépőjegyek árát, frissítjük cikkünket.  

5/8

Keszthely

December 3-tól már a keszthelyi móló előtti, 314 négyzetméteres, kör alakú műjégpályát is bevehetik a korcsolyázók. Ahogy a korábbi években megszokhattuk, most is lesz értékmegőrző, melegedő, korcsolyakölcsönző, térítésmentes WC, és kinyit a forró italokat árusító büfé is. A pálya hétköznap 14–19 óráig, hétvégén 11–19 óráig üzemel majd. 

A műjégpálya ingyenesen használható. 
 

6/8

Jégkikötő, Siófok

A siófoki hajóállomáson található, 600 négyzetméteres pálya különlegessége, hogy két jégfolyosót is kialakítottak körülötte, így lehet tempósan haladni, miközben a balatoni naplementét csodáljuk a part menti pályáról. A Siofok.hu és a Tourinform információi alapján a Jégkikötő december 10-től 2022. február 13-ig minden nap 9 és 20 óra között tart majd nyitva, és ahogy a korábbi években is, a helyszínen meleg italokkal és ételekkel készülnek, és a szolgáltatások között szerepel a korcsolyabérlés- és élezés is.

Belépők: Hétköznap 800 Ft, hétvégén 1100 Ft. A siófoki lakosok 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet lakcímkártyájuk felmutatásával. 
 

7/8

Balatonboglár

A több mint 700 négyzetméteres jégpálya november 26-án 15 órakor nyit, és tavaszig mindennap várja a korcsolyázni vágyókat. Lesz melegedő, korcsolyabérlési lehetőség és műkorcsolya-oktatás, valamint programokból sem lesz hiány: Bogláron a Mikulás is a jégre érkezik majd december 4-én és 5-én, és a helyi amatőr jégkorongcsapatnak is lehet majd szurkolni a meccseken. A szomszédos Boglárka Bisztró lángossal, fánkkal, hamburgerekkel, forró csokival és forralt borral készül. A jégpálya hétköznap 8–12-ig az iskolás és óvodás gyerekeket és a sportolni vágyó nyugdíjasokat várja, 14–20 óráig pedig mindenkit. Hétvégén 10–20, igény esetén 21 óráig tart nyitva a hely. 

Belépők: 800–1500 forint, korosztálytól függően.  

8/8

BL YachtClub & Apartments, Balatonlelle

Itt nyílt meg a Balaton déli partjának első műjégpályája 2016-ban, és azóta már hagyomány, hogy a BL YachtClub & Apartments hüttével, karácsonyi vásárokkal, fesztivállal, téli vitorlásversennyel és rengeteg programmal várja a téli Balaton rajongóit. Itt a korcsolyázást és a fakutyázást látványszaunázással – a bátrabbaknak egy csobbanással is – össze lehet kötni. A korcsolyapálya november 26-án startol, a téli programok sorát pedig az Adventi Fesztivál nyitja meg december 4-én.

Belépő: hétköznap és pénteken 14 óráig 500 Ft, balatonlellei lakosoknak ingyenes, pénteken 14 órától és hétvégén mindenkinek 1000 Ft. Korcsolyabérlés: 1000 Ft. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Advent a Balatonnál – 15 szuper program decemberre

?>

Nyakunkon a december, közeleg a karácsony, és erre a Balaton körüli vendéglátóhelyek is felkészültek.

10,5 kilométeres szakaszon újult meg a Balatoni Bringakör

?>

Átadták a Balatonudvari és a Vonyarcvashegy közti szakaszt.

20. századi tervek alapján rekonstruálják a Hévízi Tófürdő épületeit

?>

Visszaállítják a hévízi gyógyfürdő épületeinek hagymakupoláit is.

10 kihagyhatatlan karácsonyi vásár a Balatonnál

?>

Veszprémben két vásáron is vadászhatunk egyedi ajándékokra, Balatonfüreden jégvitorlásokban gyönyörködhetünk, Siófokon fényinstallációk is várnak.

Neked ajánlott

A