Kertmozi nélkül nincs balatoni nyár: mozizhatunk műanyag székeken vagy pikniktakaróra telepedve, pattogatott kukoricával vagy egy pohár borral a kézben, strandon, egy régi bánya területén vagy más szabadtéri helyszínen. Összegyűjtöttük, hol nézhettek a szabadban filmeket, a klasszikus, retró hangulatú kertmoziktól az olyan különleges helyszínekig, mint egy hegyoldalba vájt amfiteátrum vagy egy romantikus kastélypark. A szúnyogriasztót ne hagyjátok otthon!

1/14

Wesselényi Strand

Klasszikus filmeket láthattok a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár és a város önkormányzata által szervezett Strandmozi vetítésein a Wesselényi strandon. 50 db pihenőszéket biztosítanak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, ezért pikniktakarót, pokrócot érdemes magatokkal hozni!

A vetítések ingyenesek, további információt itt találtok.

2/14

Amfiteátrum

Csere-hegyen található, félkörívesre vájt sziklafal az egykori vöröskőbánya maradványa. A korábban is színházként működött Amfiteátrumot felújították, 2021-ben szórakoztató- és kulturális központ nyílt a helyén, a különleges helyszín most koncerteknek, előadásoknak és filmvetítéseknek ad otthont. A moziműsoron olyan magyar klasszikusok szerepelnek, mint A tanú vagy A legényanya. A jegyeket a helyszínen, az előadás előtt 1 órával lehet megvásárolni. 

Jegyár: 1500 Ft. További információt a honlapon találtok.

3/14

Csopak Forrás Kertmozi

Aki „hagyományos” balatoni kertmoziélményre vágyik, a Forrás Kertmoziban megtalálja. Ha nincs már hely a piros műanyag székeken, le lehet heveredni egy pokrócra, de magunkkal hozhatjuk a saját ülőalkalmatosságunkat is, sőt az autósmozi élményének is hódolhatunk. Mint a legtöbb balatoni kertmoziban, itt is 21 órakor kezdődnek a vetítések. Mozijegyet a helyszínen este 8-tól lehet vásárolni. 

Jegyár: 1600 Ft. A moziműsort itt találjátok.

4/14

Pont Csopak

Plul-malom kertjében található Pont Csopak nem csupán egy vetítési helyszín, hanem egy találkozási pont is, ami koncerteknek és beszélgetéseknek is helyet ad. Havonta rendeznek itt kulturális eseményeket és vetítéseket, a programok pedig mindig egy-egy téma köré szerveződnek, a vetítéseket minden esetben kiegészítő programok, érdekes beszélgetések teszik teljessé, amelyek segítenek a látogatóknak a téma mélyebb megértésében és a feldolgozásban. Az idén július 23-án, augusztus 18–19-én és szeptember 9-én lesznek itt programok. 

Jegyár: 3500 Ft. További információt itt találtok.


5/14

Balatonakali Kertmozi

A nosztalgikus kertmozi-életérzést a balatonakali kertmoziban is megkapjátok. A mozi közel hat évtizede működik, már több százezer – ha nem millió – nyaraló ült itt a vászon előtt. Itt is mindennap 9 órakor kezdődnek az előadások, jegyet a kezdés előtt egy órával tudtok váltani, és közönségkedvenc premierfilmekből válogathattok. A nézőtér közel 200 vendéget képes befogadni, így attól sosem kell tartani, hogy elfogynak a helyek.

Jegyár: 2000 Ft. Műsor és további infók a mozi hivataloshonlapján.

6/14

Fövenyes Kertmozi

A fövenyesi kertmozi retró hangulattal, színes székekkel és idilli hangulattal vár. A település egy kis utcájában megbújó szabadtéri moziban nemcsak premier-, hanem művészfilmeket is nézhettek. Hollywood legfrissebb akciófilmjei és vígjátékai közül szemezgethettek ezen a nyáron is, a kicsiket pedig mesék és bábelőadások várják 1500 forintért. Amikor nem a filmeké a főszerep, koncertekre és színházi előadásokra is válthattok jegyet.

Mozijegy ára: 2000 Ft. Műsor és további infók a mozi hivatalos honlapján

7/14

Szigeti Kertmozi

A Szigeti strand retró hangulatú kertmozijában közvetlenül a Balaton partján élvezhetitek a gondosan válogatott premierfilmeket.A hét minden napján este 9-kor kezdődnek a vetítések, jegyet venni az előadás előtt egy órával lehet a helyszínen. Ha elfogynak a szabad helyek, egy pokrócra leheveredve is nézhetitek a vetítést. 

Jegyár: 2000 Ft. Műsor és további infók a mozi hivataloshonlapján.

8/14

Bánya KERT

A Káli-medence szívében, a Salföld mellett található közösségi hely és koncerthelyszín bizonyos napokon kertmozivá alakul, külföldi és magyar klasszikusokat, művészfilmeket nézhettek meg. Hozzatok egy pokrócot, kérjetek egy pizzát, és élvezzétek az egykori kavicsbánya adta különleges miliőt!

A belépés ingyenes, tovább információt a Bánya KERT Facebook-oldalán találtok. 


9/14

Káli Fecske

Salföld új közösségi helye, a Káli Fecske Étterem és Kulturális Központ tájba simuló, négy egységből álló épületegyüttese az étterem, a szálláshely és a kiállítótér mellett egy kertmoziként is működő, fedett szabadtéri színpaddal is rendelkezik. Itt csütörtökönként vankertmozi, péntekenként a színpad jazzkoncerteknek ad otthont, a hétvégéken pedig a Thália Nyárikert helyszíne. 

A mozi ingyenes, a műsort itt találjátok.

10/14

Panoráma Kertmozi

A vonyarcvashegyi Panoráma Kertmoziban mindig a legfrissebb amerikai alkotásokat láthatjátok, és nincs hiány gyerekfilmekből sem. Mivel a mozi a strand mellett található, akár közvetlenül a nap végi csobbanás után is célba vehetitek.

Jegyár: 2000 Ft. További információ a mozi honlapján.

11/14

Festetics-kastély parkja

Egészen különleges mozihelyszín a keszthelyi Festetics-kastély parkja, ahol augusztus 4-én a Csinibaba, 17-én a Hadik című filmet vetítik. A padok száma limitált, ezért érdemes pokróccal, pikniktakaróval készülni a nyár egyik legromantikusabb programjára. A szervezők egyébként más kastélyokban tartanak vetítéseket, nézhettek filmet Somogyváron, a Szent László Nemzeti Emlékhelyen, a dégi Festetics-kastély és a sümegi Püspöki Palota kertjében is. 

Jegyár: 1500 Ft. A részleteket itt olvashatjátok.

12/14

Balatonlelle Kertmozi

A néhány évvel ezelőtti felújításnak köszönhetően a Balaton egyik legmodernebb kertmozijában nézhetitek a premierfilmeket. A lellei kertmozi egyik nagy előnye, hogy nemcsak helyben, hanem online is meg lehet venni a jegyeket, sőt még az ülőhelyet is kiválaszthatjuk. A mozi gyerekelőadásoknak is otthont ad a vetítések előtt.

Jegyár: 1800 Ft. Műsor és további infók a mozi hivatalos honlapján.

13/14

Ancsika Kertmozi és Kultkert

A balatonszemesi kertmoziban, ami a déli part legrégebbi kertmozija, a hamisítatlan nosztalgikus hangulat multiplex dolby surround hanghatással találkozik. A nézőtér fedett, így esőben is megtartják a a vetítéseket, a plédeket pedig ingyen kapják a fázós mozilátogatók. A műsorkínálat színes, de leginkább családi filmek, vígjátékok és animációs filmek kerülnek műsorra. A jegyeket a helyszínen és online is meg lehet venni.

Jegyár: 1900 Ft. A részleteket itt találjátok

14/14

Zamárdi Kertmozi

Nemrég új fejezet kezdődött a négyszáz férőhelyes, 5.1-es hangrendszerrel felszerelt mozi életében: nemcsak filmvetítési helyszínként, hanem szabadtéri színpadként is működik, színházi és gyerekeknek szóló előadások, komoly- és könnyűzenei koncertek is szerepelnek a műsorban, érkeznek standupelőadók, és improvizációs/szituációs színházi játékokra is beülhetünk. A mozit felújították, öltözőt alakítottak ki a fellépőknek, és épült egy büfé is.

A mozijegyek 2000 Ft-ba, a színházi programok jegyárai 2900–6900 Ft-ba kerülnek. További információt a mozi Facebook-oldalán találtok. 

Címkék