gasztró

Kilenc balatoni séf megfőzte nekünk a saját kedvencét – képgaléria

Szerzők

  • We Love Balaton

2017. 09. 05. 17:49

Évek óta járjuk a jobbnál jobb balatoni éttermeket, amelyek mit sem érnének azok a séfek vagy tulajdonosok nélkül, akik kitalálják, mi kerüljön a tányérra. Ők viszont általában nem rivaldafényben, hanem a konyhában állnak és rohangálnak hajnaltól késő éjszakáig, hogy mi jót ehessünk. De vajon mit eszik a szakács vagy a tulajdonos, ha éppen senki sem nézi? Fotósunk kilencszer két képből álló sorozatot készített, amelyeken séfeket és étteremtulajdonosokat is láthatunk a saját maguk által elkészített kedvenc ételükkel.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Bezerics Dániel – Paletta Bisztró, Keszthely

1/9

A Paletta tulajdonosa nagymamája sóskáját idézte fel édesanyja segítségével. Az eredeti recept alapján dolgoztak, ma már máshogy készítené.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Bistro Sparhelt

2/9

8230 Balatonfüred, Szent István tér 7.

Több infó

Címkék

Nagy hatással volt rá édesapja a konyhában, házias ízvilágát egy rizses hússal idézi fel.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Szent Donát Borkúria

3/9

8229 Csopak, Szitahegyi út 28.

Több infó

Címkék

Egyszerű, könnyen értelmezhető ételek elkészítésére törekszik a csodás kilátással rendelkező csopaki Márgában. Ezek egyike a csirkepaprikás, amelyet bármikor el tudna fogyasztani.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Neked Főztem Gasztrokocsma

4/9

8251 Zánka, Fő utca 7.

Több infó

Címkék

Lovas múltjára és édesapjára emlékezve bárányhúsos nyári káposztát készített, amely szerves részévé vált a lovaglással eltöltött gyerekkor napjainak.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kistücsök Étterem

5/9

8636 Balatonszemes, Bajcsy Zsilinszky út 25.

Több infó

Címkék

Gyermekkori vidéki éveinek szép emlékeit idézi fel a tökfőzelék, amelyet percek alatt elkészít, majd hidegen Angus marhával tálal.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Morzsa Bisztró és Krimó

6/9

8242 Balatonudvari, Vászolyi út 1.

Több infó

Címkék

Édesapjával eltöltött gyermekkori éveinek maradandó emléke a lecsó, amelyet egyszerűen, rengetegféleképpen el lehet készíteni. Most egy rizses lecsót dobott össze, kolbásszal.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kalóz

7/9

8242 Balatonudvari-Fövenyes, Strand utca 1.

Több infó

Címkék

2017 nyarától a Kalóz séfjeként tevékenykedik. Évekkel ezelőtt kezdett el foglalkozni az egészségtudatos táplálkozással, választott étele a paradicsomos hajdinás rizottó dagadóval.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Fricska

8/9

8200 Veszprém, Miklós utca 10.

Több infó

Címkék

2017 áprilisától a Fricska séfje. Egyik gyerekkori kedvenc étele a héjában sült burgonya tejföllel, szalonnával és petrezselyemmel. Édesanyja készítette hideg téli estéken. Ilyen az ő verziója.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Kővirág – Étel, Ital, Ágy

9/9

8274 Köveskál, Fő út 9/a

Több infó

Kata nem séf, hanem a Kővirág egyik tulajdonosa, de az ő ízlése és tudása építette fel oda az éttermet, ahol most van, ezért ebből a gyűjtésből sem maradhatott ki. Gyerekkorának állandó kedvence a túrós burgonya, amelynek mestere az édesanyja. Az étel végső jellegét mindig az évszak határozza meg, savanyúsággal, sült paprikával, de akár szőlős hagymás gombasalátával is tálalható.

Hasonló tartalmak