aktív

szerkesztés

Mi már tudjuk, idén hol kell szilveszterezni

Szerzők

  • Szandtner Veronika

2014. 12. 16. 1:00

Cáfolnánk minden olyan híresztelést, hogy Balatonon wellness hoteleken kívül sehol sincs értelme az óév utolsó napjától búcsúzni. Mi most a még mindig hezitálóknak gyűjtöttünk össze egy lehetséges helyszínekből álló listát, mert üres hely még mindig sok helyen akad. Az sem számít, hogy az elfogyasztott üveg pezsgőket, a jobbnál jobb gourmet fogásokat, vagy a végigjátszott társasjátékokat akarjuk halmozni a végtelenségig.

Ha mulatni szeretnél

1/16

Fotó: Echoresidence.hu

Echo Residence - Tihany

2/16

A tihanyi Echo Residence  remek étterme, a Karolina Fűszerkertje  az ott dolgozó kiváló osztrák séf miatt biztosan bármikor kapna tőlünk egy voksot. Szilveszter estéjére gyertyafényes, ötfogásos gálavacsorát ígérnek, ami mellé Farkas Gábor Gábriel énekel majd Szécsi Pál és Máté Péter-slágereket, így ezt azoknak ajánljuk, akik a kiváló ételek mellett feltétlenül a 70-es években akarják magukat érezni. A luxus lakosztályokkal rendelkező hotel nem olcsó mulatság, de nem is drágább, mint egy wellness hétvége.

Echo Residence All Suite Hotel
Cím: 8237 Tihany, Felsőkopaszhegyi út 35.
Facebook

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Ax&Ax Borászat - Kéthely

3/16

A kéthelyi Ax&Ax Borászat két teremben két különböző stílusú bulival készül: a running tapas bárral és mozi teremmel is ellátott komplexum egyik szilveszteri programja retró bulit tart, a másik terem pedig szintén pörgős bulihangulatot ígér egy Gerappa Party Band névre hallgató együttessel, akiket az Ax&Ax Facebook eseménye simán az ország egyik legjobb bulizenekarának nevez. Mindkét programhoz válogatott hideg és meleg tálakból lehet csipegetni, miközben tűzzsonglőr show vezeti fel az éjféli tűzijátékot.

Akit a finom falatoknál jobban izgatnak a jó bulik, azok a csak éjféli menüt tartalmazó jeggyel feléből is megúszhatják az estét. A koktélbár elengedhetetlen alapozója az estének, de valami azt súgja nekünk, hogy mégis a csoki szökőkút környékén lesz majd állandó tumultus.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Mala Garden - Siófok

4/16

Siófok ázsiai stílusban kialakított luxus oázisa, a Mala Garden étterme egyenesen az 1920-as évekig akarja szilveszter éjjelén visszarepíteni a vendégeket. Megvan a Nagy Gatsby című film és a fényűző partik, amelyeket a titokzatos főhős rendezett? Azt nem tudjuk, hogy a Mala Gardenben is pezsgő fog-e folyni a szökőkútból, de ezek biztosan lesznek: ötfogásos gourmet vacsora, a fogások között élő zenével, 20-30-as évek világát idéző táncbemutatóval. És még Csobot Adél is fellép.

Fotó: Facebook

Bock Bisztró Balaton és Zenit Hotel Balaton - Vonyarcvashegy

5/16

A vonyarcvashegyi Bock Bisztró Balaton négy fogásos gourmet vacsorával villant szilveszterkor. Borjúszűz, libamáj szusi és kacsapástétom is szerepel az ünnepi étlapon. A vacsorához cigányzenekar is jár, de ez még nem elég: egy másik tehetségkutatós arc, Agárdi Szilvia is szerepel. Az éjfélt látványos tűzijátékkal és pezsgővel várják. A vacsora nem olcsó, cserébe viszont korlátlanul fogyasztható a csapolt sör, a ház kedvenc borai és a pezsgő is.

Sőt, a Bock Bisztróval kooperáló Zenit Hotelnek köszönhetően az élmény még fokozható. Igaz, ezért már kicsit mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk. De kevés filmszerűbb szilveszter éjjelt tudunk elképzelni, mint leugrani a szálloda szomszédságában lévő Bock Bisztróba egy gourmet vacsorára, majd a hegytetőn lévő Zenit Hotel balatoni panorámás erkélyén hűsölni szauna után és jacuzziban koccintani pezsgővel az új évre. A Bock mellett a hotel még egy helyszínen, a Festetics teremben is bulit szervez. Itt a büféasztalos vacsorát a Music Box Party Band zenéi kísérik és bónuszként ebben a teremben is fellép Agárdi Szilvi, a The Voice felfedezettje.

Meghittségre vágyóknak

6/16

Fotó: Kaliartinn.hu

Káli Art Inn - Köveskál

7/16

Télen is nyitva tartó szállásokban a Káli-medence élen jár. A stílusos Kali Art Inn egy kicsit drágább mulatság, cserébe viszont mandulás kertre néző, kertkapcsolatos szobák várják a hallható csöndre vágyókat. Szilveszteri menüvel készülnek, de mulatsággal nem, mert ide tényleg a meghittségre és nyugalomra vágyó párokat várják most. Igény szerint még a mobiltelefont is széfbe zárják, ha csak ez lenne az akadálya az egymásra hangolódásnak.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Szászi Pince - Hegymagas

8/16

Egy kicsivel arrébb, Hegymagason, a Szászi Birtokon is akad még egy kiadó vendégház. A négy-ötszemélyes, jól felszerelt mese házikóban mi már aludtunk és bátran merjük ajánlani baráti társaságoknak is. Az alkoholért sem kell messze menni, elég átlátogatni a házzal szomszédos kis üzletbe, ahol a Szászi-borok teljes skálája kapható. A ház körül teljes a nyugalom és végtelen a szőlősor, amit a hosszú baráti beszélgetésekre voksoló szilveszterezők biztosan értékelni fognak.

Fotó: Facebook

Csátó Vendégházak - Tihany

9/16

A csendes szilveszter pártiaknak sem kell füldugóval felszerelkezniük, dupla reluxát csináltatniuk erre az éjszakára, elég ha fogják barátaikat és levonulnak pár napra a Balatonra. Májusban éppen a Balatonon tomboló ciklon idején jártunk a Csátó Vendégházakban. Akkor kis túlzással télhez közelített az időjárás, így biztonsággal állíthatjuk, hogy zord körülmények között sem fog senki dideregni a stílusos és mindennel felszerelt stúdiólakásokban. A Szászi és a Csátó Vendégházak esetében is örvendetes, hogy téli időszakban meglehetősen baráti áron adnak egy-egy komplett házat.

Alternatív arcoknak

10/16

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Káli-kapocs

11/16

8282 Mindszentkálla, Petőfi utca 11.

Több Infó

Címkék

Spontán arcok előnyben Mindszentkállán! Hamarosan melegítik a házat, töltik a sörcsapokat és nyitják a Káli-kapocs kapuját szilveszter estére. A pontos program még alakul, de amolyan Kapocs-felfogású bulit terveznek, két DJ-vel, sok alkohollal, lencsével és virslivel.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Kredenc

12/16

8230 Balatonfüred, Blaha Lujza utca 7.

Több Infó

Címkék

A füredi Kredenc Borbisztró is izzítja már a helyet szilveszterre. Azt nem tudjuk pontosan, mindezt hogy érik el télen, mindenesetre Dobai András bohém szubmediterrán kávéházi hangulatot ígér, lencsés disznóságokkal, vega ajánlatokkal és best of Kredenc-borokkal. Vacsora után pedig balkándisco-s, táncolós buli DJ SenkiNemÉrRáMa-val.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton

Lógó Üveg - Siófok

13/16

Siófok nyár végén nyitott első romkocsmája bakelit bulival készül, a zenei skála a 60-as 70-es évek funky zenéjétől napjainkig tart.

Tánc nincs, csak ínyenc vacsora

14/16

Fotó: Facebook

Mi a kő - Köveskál

15/16

Aki csak szimplán egy pohár pezsgővel és egy igazán finom szilveszteri menüvel ünnepelne, még gyorsan regisztráljon a Mi a kő ünnepi vacsorájára. Trombitás Tamás és csapata olyan ínyencségekkel készül, mint a pezsgős tormakrém leves fürjtojással, vagy a malac sült, pezsgős aszalt szilvás párolt káposztával.

Fotó: Csongor Kiripolszky / WeLoveBalaton

Kistücsök Food & Room

16/16

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky út 25.

Több Infó

Címkék

Azt még nem tudták megmondani, pontosan milyen táblás ajánlattal készülnek, de a déli part sok csillagos étterme, a Kistücsök is gyúr már a szilveszterre. Csapody Balázs és csapata mindig új ízekkel és a legkorszerűbb technikákkal kísérletezik, szóval nincs kétségünk felőle, hogy szilveszterre is valami nagy dobással készülnek.

Hasonló tartalmak

Admin mode