Az első tematikus hétvégét október 26-án és 27-én tartják.

Idén is megszervezik a Gasztrohegy eseménysorozatot, ahol egyszerre fedezhetjük fel a Badacsonyt és a hozzá tartozó ízeket. A megszokott szezonális hozzávalók és a kóstolások idén elektromosbicikli-bérléssel és kerékpártúrákkal is kiegészülnek – olvasható a sajtóanyagban.

Az elmúlt években ősztől tavaszig havonta egy alkalommal szervezték meg az évad tematikus eseményeit, az új évadban 5 hétvégén járhatjuk végig a programhoz csatlakozó éttermeket, hogy finom fogásokkal vagy borokkal koronázzuk meg a badacsonyi kirándulást.

A fő helyszíneken a tematikus kínálatot lehet megkóstolni, a kiegészítő helyszíneken pedig borokkal, brunchfogásokkal és az aktuális témához illő ajánlatokkal várnak. A 7 fő helyszín a Hableány, a Laposa Birtok, a Borbarátok, a Bonvino Borbár, a Tilia Borvendéglő, a Nefelejcs és a Folly Arborétum és Borászat. A 6 kiegészítő helyszín az Istvándy Borműhely, a Pláne Badacsony Borterasz, a Gilvesy B-üzem, a LaTéne Desszertműhely, a Válibor Vinotéka és a Hinta Badacsony.

Az első, októberi esemény az Irány az erdő! címet viseli, ahol például a vadak és a gombák kerülnek tányérra.

Idén az esemény a VisitBalaton365-tel és a BalatonBike365-tel közösen valósul meg, így lehetőség van vezetett kerékpártúrákon is részt venni.

A Gasztrohegy idei évadának időpontjai:

  • Október 26–27. Irány az erdő!
  • December 78. Advent
  • Február 89. Farsangi hétvége
  • Március 2930. Bringás hétvége – „Egykezes” bringás ételek és falatok
  • Május 1011. Tapas weekend

(Borítókép: Gasztrohegy)

Címkék