A balatonfüredi Tigrisben olyan lángost kaphatunk, melyhez foghatót sehol máshol a Balaton körül. A Tigris szép lassan kezdett el kínálni mentes variációkat, vagyis az az egyedülálló hely lett a környéken, ahol tejmentes és gluténmentes balatoni street food ételeket kóstolhatunk.
A Balatongyörökön található Kicsi Csóka Bisztró könnyen megközelíthető a közeli Szépkilátói strandról, így ha a nyüzsgést magunk mögött hagynánk és ennénk valami igazán minőségit, akkor itt a helyünk.
A Zier Bisztróban finom reggeli, rugalmas à la carte étlap, bisztróebéd, egy bélszínnel megpakolt házi tészta és többféle igényre szabott szálláshely is várja a vendégeket.
A kanyargós 77-es úton a legtöbbször csak átrobognak a Balaton északi partjára utazók, pedig számos rejtett látnivaló és gasztrohely vár az út mentén és a közelben.
A kulthelygyanús kocsmát és leendő fürdőházat Nagyvázsony mellett, Vöröstón találjuk, ahol lehet kávézni, cseh sört és hozzá cseh sörkorcsolyát fogyasztani (többek között hermelínt is) vagy közösségi életet élni.
9. alkalommal hirdeti meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt. Az idén azt is külön értékelik, ha elérhető áron, egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból készül az étel.
Kulthelygyanús kocsma és leendő fürdőház nyílt a Nagyvázsony melletti kis faluban. Kávézni, cseh sört és hozzá cseh sörkorcsolyát fogyasztani vagy közösségi életet élni egyaránt érdemes betérni ide.
A decemberben nyílt Három Majom már most egy kulthely, amit elsőként tesztelhettünk és legnagyobb meglepetésünkre a klasszikus reggeliző helyett egy világ körüli utazást kaptunk.
A házias magyar ételek adta komfortot gyakran keressük egy étteremben, de mégis várunk az otthonihoz képest valamilyen csavart. A Konyha-Kert Bisztró és Bárban pontosan ezt kapjuk.
Helyi termelők alapanyagaival dolgozó étterem, nápolyi stílusú pizzát kínáló hely és street food szentély is szerepel a tavaly nyár óta nyílt gasztrohelyeket bemutató összeállításunkban.
A Bivstro két tulajdonosa, Lukács Viktor és Ivácson Attila nem kisebb kihívásra vállalkoztak, mint hogy felrakjanak a magyar gasztrotérképre egy méltatlanul mellőzött alapanyagot: a bivalyhúst.
Törőcsik Zoltán séf vezetésével néhány hónapja megújult az Almádi Yacht Club étterme. Változatos, modern és egyszerre házias ízvilágú bisztrókonyha a Balaton partján.