március 1., 17:11
20 tipp egy szuper balatoni tavaszhoz – Bakancslista
Sorra nyitnak a vendéglátóhelyek, és egy új gasztrokulturális fesztivál csábítja a tóhoz a finom ízek és a rendhagyó programok rajongóit.
Sorra nyitnak a vendéglátóhelyek, és egy új gasztrokulturális fesztivál csábítja a tóhoz a finom ízek és a rendhagyó programok rajongóit.
Gasztrohegy, borkóstoló, kortárs kiállítás és tájházlátogatás – április utolsó előtti hétvégéjén az időjárás és az izgalmas programok is nekünk kedveznek a Balaton körül.
Badacsonyban a Gasztrohegy és a Borbarangolás, Tihanyban a Gardália várja az ínyenceket, Lovasra egy jazzfesztivál, Veszprémbe egy technólegenda csábítja a zenerajongókat.
Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, ikonikus épületek, borászdinasztiák és kuriózumnak számító borok nyomába eredünk, és időutazást teszünk a település múltjába is.
Sok borászat és település ünnepli a szüretet, majd eljön a murcifesztiválok ideje. Több év kihagyás után újra megrendezik a halas fesztiválokat is.
Az ősz a gasztrofesztiválok, a hosszú kirándulások ideje, amikor több idő jut a rejtett látnivalók felfedezésére. Közösségi programokból sem lesz hiány, érkezik a TEDxBalaton és a Gasztrohegy is.
A Gasztrohegyen kóstolható vegetáriánus fogásokat úgy állították össze a séfek és a vendéglátós szakemberek, hogy a legelszántabb húsevőket is lenyűgözzék.
A várva várt kellemes tavaszi idővel együtt eljön a kulturális programok, a borkóstolók, a gasztrofesztiválok és az izgalmas vezetett túrák ideje a tónál.
Olyan ételeket kóstolhatunk majd, mint a rozmaringos füstben pihent, faszénen sült csirkenyalóka, az édes disznówok füstölt házi kimcsivel vagy a melegfüstölt, paprikás harcsa- és fogaskolbász.
Belestünk a kulisszák mögé, és megnéztük, hogyan zajlanak a Gasztrohegy előkészületei.
A következő Gasztrohegyen, január 22-én és 23-án olyan, „elfeledett” hozzávalók is reflektorfénybe kerülnek, mint a marhanyelv vagy a borjúláb.
A decemberi Gasztrohegy állomásait végigjárva megkóstolhatjuk Szindbád velős csontját, Tersánszky legendás nyúlpaprikását, Gombóc Artúr csokiját és Harry Potter kedvenc édességét is.
Last minute megoldást keresel? A balatoni aktív és kulináris programokra és előadásokra szóló utalványokat könnyű beszerezni, és életre szóló élményeket is ajándékozhatsz velük.
A hétvégi újabb Gasztrohegy-eseményen megint különleges ízekre fordulunk rá, hiszen a mostani téma középpontjában a halak állnak. A pontytól a pisztrángon át a tokhalig haladhatunk.
A Világok konyhája tematikájú hétvégén 9 étterem fogásait kóstolhattuk végig, miközben kulináris értelemben beutaztuk a fél világot.
Az idei második badacsonyi Gasztrohegy-hétvége a Világok konyhája tematikára épül.
Izgalmas tapasokkal és mediterrán ízekkel startol szeptember 25-én és 26-án a Gasztrohegy 4. évada Badacsonyban.
A Balaton északi csücskében ősszel sem áll meg az élet, sőt télen és tavasszal is remek programok várnak ránk, ugyanis szeptember utolsó hétvégéjén indul a Gasztrohegy legújabb, 4. évada.