Indul a nyári fesztiválszezon! Idén sem fogunk unatkozni: a siófoki tengerparton kezdünk a Halott Pénzzel, aztán jöhet egy kis chill az Evernessel. Júliusban bulihegyekkel folytatjuk Zamárdiban, Tom Jones és utcazenészek várnak Veszprémben, alter a völgyben, elektro a Balaton közepén, jazz a paloznaki dombon. Augusztusban szusszanunk egyet az elvarázsolt erdőben, aztán egy utolsó vízparti tombolással búcsúztatjuk a nyarat. Tetszik az ötlet? Mondjuk a menetrendet.

1/12

PLÁZS nyitóbuli – Siófok (június 17.)

A siófoki nagystrand már sokféle arcát megmutatta. A korábbi Beach Club tavaly nyáron PLÁZS néven kelt új életre, óriási stéggel, medencékkel és menő street workout pályával, hogy csak néhány dolgot említsünk. Több mint 150 ezer vendégük volt a nyáron, de a két szezon között sem tétlenkedtek: a jövő strandbútorait keresték, építettek még egy medencét, és feltuningolták a VIP részleget.

Június 17-én még feljebb tekerik a hangerőt: hajnalig fogunk táncolni mezítláb a homokban, koktéllal a kézben, hiszen a Halott Pénz és a Nagy-Szín-Pad! győztes Lóci Játszik nyitják meg az idei strandszezont.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

2/12

Everness Fesztivál – Alsóörs (június 20-25.)

Új helyszínre költözik a tudatosság fesztiválja: június 20. és 25. között az alsóörsi Pelso Campingben hallhatjátok a világhírű oktatók előadásait. Egészségről, spiritualitásról, boldogságról, sikerről, intimitásról, szóval mindenről, amire szükség van a kiteljesedéhez.

Aktív programokat is találhattok, hiszen idén saját helyszínt kapnak a különböző mozgásformák. Lesz jóga, tánc, zene, lazulás, rengeteg pozitív energia és persze mindez a napfényes Balaton-parton.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

3/12

Balaton Sound – Zamárdi (július 5-9.)

A Balaton Soundot talán senkinek nem kell bemutatnunk: öt napig tartó bulidömping a Zamárdi Nagystrandon, távol a valóságtól, esténként dögös elektro-zenékkel és exkluzív hajós partikkal, reggelente pedig másnaposság elleni ejtőzésekkel a vízparton.

Július 5-én már tizenegyedszer startol el a fesztivál. A szervezők idén is kitettek magukért: az eddigieknél is fiatalosabb arculattal szólítják meg a célközönséget, és a line-upot illetően sincs okunk panaszra, hiszen akkora nevek szerepelnek a fellépők között, mint Kygo, Hardwell és Robin Schulz.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

4/12

VeszprémFest (július 12-15.)

A VeszprémFest egy kicsit komolyabb hangvétellel csábít, mint a vízparti nagyfesztiválok, de élvezetekből itt sem lesz hiány, ezt akkora művészek garantálják, mint Tom Jones vagy a The New Power Generation. A koncertek az Érseki Palota rekonstrukciója miatt idén új helyszínre költöznek, a Veszprém Aréna melletti História Kertben rendezik meg őket.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

5/12

Badacsony Bor7 (július 14-28.)

A balatoni borokért hegyekre mászni is érdemes, de júliusban maguktól jönnek el hozzátok a Badacsony Parkba, a Badacsonyi Pálinkaház párlataival karöltve. Tizennégy termelő boraiba kortyolhattok bele, és szakmai előadásokat is hallgathattok melléjük, ha szeretnétek laikusból szakértővé válni. Sötétedés után pedig indulhat a tánc az ingyenes szabadtéri koncerteken, július 27-én például a Blahalouisiana áll színpadra.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

6/12

Veszprémi Utcazene Fesztivál (július 19-22.)

Pár nap pihenés után újraélednek a veszprémi utcák. Július 19-én örömzenébe borul a belváros, lépten-nyomon tehetségekbe botlunk. Európa minden sarkából jönnek utcazenészek Ausztriától, Német- és Franciaországon át egészen Hollandiáig. A VUF kultúrák találkozása, sokszínű közösségi élmény, ahol jó csak úgy lenni, sodortatni magunkat a tömeggel egyik színpadtól a másikig, hogy egyszer jazzt, másszor blues-t, aztán meg rockot vagy altert hallgassunk.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

7/12

Művészetek Völgye – Kapolcs (július 21-30.)

Kapolcson már rég nem az a bölcsészes révülés folyik, amit sokan gondolnának. A Művészetek Völgye felveszi a versenyt a nagyokkal, minden évben találnak új módot a fejlődésre. Idén is erős a felhozatal, közel 1200 program közül választhatunk több mint 60 helyszínen. A Panoráma Színpadnál ne hagyjátok ki az amerikai Pink Martini koncertjét, a színházi élet Taliándörögdön összpontosul, de lesz irodalom és újcirkusz is, Csórompusztán pedig újra felépül a Hello Wood falu.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

8/12

Stereo MCs Kompkoncert (július 28.)

Tudtok mondani a Balaton közepénél is menőbb koncerthelyszínt? Erősen kétlem. A nyári kompkoncertek lassan hagyománnyá válnak, de idén először külföldi előadót is láthattok a különös színpadon. Július 28-án egy brit elektronikus formáció, a Stereo MCs adja az ütemet, na meg a Balaton ringatózása. Ha még mindig nem hiszitek el, hogy érdemes ott lenni, nézzétek meg hangulatfotóinkat!

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

9/12

Paloznaki Jazz Piknik (augusztus 3-5.)

Paloznak neve szinte összeforrt a Homola Pincészet jazz fesztiváljával, pedig a környék önmagában is megérne egy pikniket. Bármerre nézel, végtelen zöld tájat látsz és szőlőtőkéket – igazi vidéki idillt. Augusztus 3-án (is) előkerülnek a piknikkosarak, finom falatok és balatoni borok a fűben üldögélve, aztán jöhet a mezítlábas oldódás a színpad előtt a Kool & the Gang, az Incognito és Mario Biondi közreműködésével. Ha beleszeretsz a tájba, másnap pattanj biciklire, és fedezd fel a vidéket két keréken!

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

10/12

Samsara – Siófok (augusztus 8-13.)

Ha szeretnél pár napra eltűnni a külvilág elől egy elvarázsolt erdőben, laza és jófej jógás arcok között, a Samsarát neked találták ki. A Siófok melletti Töreki dzsungelben átadhatod magad a nyugalomnak, és a virtuális világból kilépve átélheted a valódit. Talán úgy tűnik, hogy ez a fesztivál egy zárt közösségnek szól, de a jógamesterek és elszállt hippik közé már tavaly is vegyültek olyanok, akik egyszerűen csak egy kis feltöltődésre vágytak.

11/12

STRAND – Zamárdi (augusztus 23-26.)

A STRAND még csak ötödik születésnapját ünnepelheti a nyáron, mégis beírta magát a legnépszerűbb nagyfesztiválok közé. Miért szeretjük ennyire? Mert a hazai kedvenceink mellett olyan világsztárokat is felvonultat mint Fran Palermo, Parov Stelar vagy John Newman, mégis olyan barátságos légkör és lazaság uralkodik, mint egy hatalmas kertipartin. Hol máshol férne meg a nagyszínpad mellett egy vidámpark vagy egy hipster zsíroskenyérpult, ha nem Zamárdi Balton-partján? 

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.

12/12

B.my.Lake – Zamárdi (augusztus 23-26.)

Az időpont azonos, a helyszín csak majdnem. Amíg Zamárdi partszakaszának egyik felén a Petőfi Rádió kedvencei szólnak, egy kicsivel odébb elstartol a B.my.Lake az elektronikus zenék széles palettájával, food truck finomságokkal, menő chill zónával, esetenként indokolatlan hajnali hajvásással.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat része.