Boltban vesződés, válogatás és csomagolás nélkül is meglephetitek szeretteiteket olyan ajándékokkal, melyek magas minőséget képviselnek. Az elfogyasztásuk külön élmény lesz, ha pedig ezzel még a helyi termelőket is támogatjátok, nyert ügyetek van. 10 tippet adunk ahhoz, hogyan vihetitek bele a balatoni gasztronómiát a karácsonyi ajándékokba.

1/10

Helka sörcsomag

A balatonföldvári Helka Sörfőzde sörei karácsonyi díszcsomagban is bekerülhetnek a fa alá. A kisüzem szortimentje – ahogyan a tulajdonosai fogalmaznak – jelenleg egy harapható bajor búzasörből, egy ivós Kölschből, és egy hamisítatlan IPA-ból áll. Kelén, Jómadár és Kleine Fische biztos, hogy örömet okoz egy sörrajongó szerettünknek.

A csomagok ára egységesen 3500 Ft plusz postaköltség. Rendelni a info@helkasor.hu címen tudtok, a sörfőzdéről részletesebben itt olvashattok.

2/10

Bejglik a La Téne-ből

Ahogyan az eddigi években, úgy idén sem kell La Téne bejglik nélkül maradnunk az ünnepek alatt, melyek ajándéknak is tökéletesen megfelelnek. Mákos, diós, nutellás-törökmogyorós vagy éppen pisztáciás verziókból is választhatunk. De aprósütemény-csomagot is rendelhetünk: a hókiflitől a márvány kuglófig csupa finomságokból áll össze ez a válogatás.  

A bejglik ára 3990 Ft-tól 5590 Ft-ig terjednek, az aprósütemény-csomag (500 g) ára pedig 5990 Ft. Az idei évben Badacsonyban és a nemrég megnyílt budapesti POP UP üzletben is át tudjátok az előrendeléseket, melyet ezen a linken adhattok le.

3/10

Kóstoló a Balaton édenkertjéből, ültess Folly fát!

A Balaton édenkertjében, a Folly Arborétum és Borászatban nemcsak időt tölteni páratlan élmény, a Folly finomságait a fa alá is becsempészhetjük. A Folly borok, szörpök és teák saját készítésű kekszekkel és maglabdacsokkal (növények elültethető magjaival) egészülnek ki külön karácsonyra összeállított csomagjaikban. Több mint 10-féle csomagból választhatunk, hogy balatoni ízekkel lephessük meg szeretteinket, barátainkat és kollégáinkat. Egy-egy ajándékcsomagon belül pedig szabadon kombinálhatjuk az említett finomságok ízvariációit. A We Love Balaton kedvence a Fahéjas szilva szörp Gink-go és Spirit teával, fenyőmagos zabsütivel és FollyRollal (a korábban említett növényi magvak) - mindez Folly díszcsomagolásban egyenesen Badacsonyörsről!

Az említett csomag ára 10.500 Ft, az ajándékok 5900 Ft-tól 13.900 Ft-ig terjednek. Még több csomagvariációt a Folly weboldalán találtok. (x)

4/10

Levendulás szaloncukor és tea Tihanyból

A nyarat természetes, hogy átszövi a levendula illata a Balatonnál. Ezt az élményt már nagyobb kihívás átvinni a télbe, főleg, ha ételekről van szó. A Lavender Tihanytól azonban levendulás szaloncukorcsomagot is rendelhetünk. Ünnepi Gasztro boxuk (természetesen a szappan mellett) levendulás teát, kávét és lekvárt is tartalmaz. 


Az említett Gasztro Box ára – melyet díszdobozban küldenek ki – 7350 Ft. A 10 db-os szaloncukorcsomag 1990 Ft-ért elérhető. Itt éritek el a webshopot.

5/10

Laposa borcsomag egyedi ajándékokkal

A Laposa borokat senkinek nem kell bemutatni, a számos borválogatás mellett teljesen egyedi csomagokat is állíthatunk össze, kiegészülve például a nemesvámosi Biogold szőlőmagolajával vagy éppen – a Zádor váráról elnevezett – Zador szappan kékszőlő szappanjával. Külön ajánljuk az Apukám élete nevű bor- és könyvcsomagot (19.990 Ft), mely tartalmaz egy palack Laposa Apukám Világa 2019 Magnum és dr. Laposa József Badacsony: A magyar borvidékek ékessége című könyvét, mely a hegy – szőlő- és bortermelésének történetét dolgozza fel, a keltáktól egészen napjainkig.
 
Az előre összeállított csomagokat és a kiegészítőket itt találjátok. Az egyedi csomagok árai változók, ezt a kérdőívet kitöltve összeállíthatjátok őket. 
Év végi rendezvényhelyszínként a Hableány 130 fős befogadó képességével tökéletes helyszínválasztás a karácsonyi ebédekhez, vacsorákhoz, csapatépítőkhöz. (x)

6/10

Termelői finomságok Kinga Kamrájából

Káptalantóti legendás farmjából, a Kinga Kamrájából háromféle csomag közül választhatunk az ünnepekre: mindegyik tartalmaz egy kézműves bonbont (Kakasbonbon Csokoládé Manufaktúra), termelői sajtot, füstölt árut és balatoni bort. A We Love Balaton ajánlása a Kristinus Kékfrankosból, kecskesajtból, kecskekolbászból, angolszalonnából, füstölt parenyica sajtból álló bonbonos csomag – ez után a felsorolás nehéz nem megéhezni.

Az említett csomag ára 15.000 Ft. Rendelni december 10-ig a hello@kingakamraja.hu címen vagy a +367038883314 telefonszámon tudtok. További infók itt.

7/10

Kapolcsikum szörpök és lekvárok

A Művészetek völgye helyszínei sokak számára kedves települések, nemcsak nyáron. A helyi termelőket is támogathatjuk, ha ajándékba Kapolcsikum szörpöket vagy lekvárokat ajándékozunk. Az epertől a meggyen át a birsalmáig számos lekvár és szörp közül válogathatunk előre összeállított csomagjaik közül.

Az ajándékcsomagok ára 4800 Ft-tól 16000 Ft-ig terjed. További részletek itt

8/10

CsupaSzörp csomagok

A tapolcai szörpműhelyben készülő CsupaSzörp finomságait nemcsak vízzel vagy szódával hígítva érdemes fogyasztani, hanem forrón, a téli estéken bekuckózva. A gyömbérszörp külön tekintettel hasznos az utóbbi esetén. A CsupaSzörp téli válogatása egy remek ajándékötlet.

Az említett csomag ára (három szörppel) 7000 Ft. További infók itt

9/10

Mézválogatás Puláról

A Pulai Méhészet termelői mézválogatásával szintén nehéz lenne mellényúlni. Akár akác-, napraforgó-, vegyes virág-, facélia- vagy repcemézet is kérhetünk az ünnepi dobozokba, melyek mellé akár vászontáskát és pazar méhviasz gyertyákat is rendelhetünk. 

A csomagok 2950 Ft-tól elérhetők. További infók itt.

10/10

Szent Donát Birtok borcsomag

A csopaki Szent Donát Borkúria két új borválogatással állt elő az ünnepekre: az egy-egy palack bort tartalmazó elegáns és letisztult díszdoboz Hegyek és Talajok, valamint Dűlőink névre hallgatnak. Előbbibe a legnépszerűbb és legismertebb boraikat gyűjtötték össze (felsorolásból választható ki az egy-egy palack), utóbbiba pedig – ahogyan ők fogalmaznak, a legnagyobb gonddal művelt parcelláinak (idősebb tőkékről származó) – borok kerültek.

Az egyik borválogatás ára 8000 Ft, a másik 15.000 Ft. Rendelni és bort választani innen tudtok.

Címkék