A tónál töltitek a húsvéti hosszú hétvégét? Vagy szeretnétek, hogy Balaton környéki hozzávalókból készüljön a húsvéti reggeli? A helyi termelők, pékségek és delikátboltok különleges húsvéti kínálattal és ünnepi csomagokkal készülnek, de a termelői piacokon is mindent beszerezhettek, ami a húsvéti asztalra szükséges, a házi sonkától a friss tojásokon át a dekorációig. 15 olyan helyet ajánlunk, ahol minőségi alapanyagokat, ellenállhatatlan péksüteményeket és más finomságokat találtok.

1/15

Pekedli

A Pekedli alapítói Facebook-posztjuk szerint már húsvéti lázban égnek, és a helyi termelők portékáit kínáló, 21. századi szatócsüzletükbe be is költöztek már az ünnepi áruk. Tejtermékek, tojás, húsok, kovászos pékáru, kalács, krémek, fűszerek, szörpök, lekvárok, kézműves sörök, borok és sok minden más is vár a polcaikon, és arra is van lehetőség, hogy húsvéti kalácsot rendeljetek náluk a Derce Pékbisztrótól.

2/15

Óváros Piac

Április 10-én újra finomságokkal telik meg Veszprém patinás tere. Feltölthetitek a kamrát termelői árukkal, reggelizhettek és ebédelhettek egy jót a bevásárlás és a nagy beszélgetések előtt, után vagy közben. A vasárnapi piacon a balatonfüredi Villa Delikát veszi birtokba a food truckot, és retró kedvenceket gondol újra: a háztáji mangalicahússal feltuningolt nosztalgikus reggelik után délben egy tartalmas levessel és almás pitével vár.

A piacról itt találtok bővebb infót

3/15

Feltöltő Pont

A veszprémi zero waste üzletbe nemcsak a csomagolásmentes boltokra jellemző, kimérhető termékek miatt érdemes betérni, hanem a különféle mentes termékekért és olyan praktikus, környezettudatos kiegészítőkért is, mint az újrahasznosítható alapanyagokból készült palackok vagy az utazó-fémevőeszközök.

4/15

Makm

A veszprémi pékségben nagycsütörtökre és nagyszombatra is lehet előrendelést leadni az összes kenyérre, flódnis és csokis babkára, kovászos és fonott kalácsra, és egy nyuszi formájú brióssal is készülnek az ünnepre. A rendeléseket április 13-ig fogadják, részleteket a Facebook-posztjukban találtok.


5/15

Pörc

A Pörc – Bisztró és Delikát húsvéti csomagot állított össze azoknak, akik szeretnék elkerülni a bevásárlással járó bonyodalmakat és a várakozást. A 13 990 Ft-ba kerülő pakkba, amit április 16-ig lehet majd átvenni a kenesei delikátüzletben, 1 kg füstölt-főtt sonkát, 20 dkg pörckrémet, 1 db Heit tormát és 1 db fonott foszlós kalácsot tesznek.


Részletek a
Facebook-oldalukon

6/15

Pékl

Zeliska Orsi és csapata idén is húsvéti édes és sós kaláccsal, babkával, diós, gesztenyés és mákos bejglivel és természetesen kovászos kenyerekkel készül az ünnepre. A rendeléseket április 9-ig várják. Posztjukban megtaláljátok a legfontosabb tudnivalókat.

7/15

Tihanyi pia

A kompkikötő melletti PIAC placcon nemcsak zöldséget, gyümölcsöt, szörpöket és lekvárokat vásárolhattok, hanem ruhákat, kézműves portékákat és antikvitást is. Húsvétig még egy alkalommal, április 9-én, szombaton lesznek nyitva. 

8/15

Dörgicsei termelői piac

Ha nem szeretitek a tömeget, akkor próbáljátok ki azt a kicsi, családias piacot, ami a faluház udvarán kap helyet minden második szombaton. Április 9-én többek között kovászos kenyerek, füstölt húsok, friss és hosszan érlelt sajtok, lekvárok, aszalt gyümölcsök, mézkülönlegességek és kerámiák között válogathattok. Keljetek fel időben, a piac 8.30-tól 11.30-ig tart nyitva!

Az árusok listáját itt találjátok.

9/15

Andriska Pékbisztró

A kővágóörsi Andriska Pékbisztró idén is különlegességekkel készül a húsvétra: a hatágú ablakos kalács mellett rendelhető lesz az Édes Élet elnevezésű narancshéjas, csokis és mandulás kalács is. A kalácsokra, kenyérre és péktermékekre legkésőbb április 13., szerda reggel 6 óráig tudjátok leadni az előrendelést, online

A részleteket ebben a Facebook-posztban olvashatjátok. 

10/15

Kinga

Kinga Kamráját a káptalantóti piac közelében, a 14-es kilométerkővel jelzett keresztúton befelé haladva találjátok meg, Tóti és Szentbékkálla között, a jobb oldalon. Táblák vezetnek el a kis üzletig, ahol minden kapható, ami a húsvéti terülj, terülj asztalkámra kellhet, a parasztsonkáktól a csülökig, a gidahústól a mangalicáig, a termelői kecskesajtoktól a kenőmájasokig. A rendelésfelvétel részleteit itt találjátok, az aktualitásokért pedig kövessétek a farmshop Facebook-oldalát!

11/15

La T

A desszertműhely húsvéti sütibokszába nem a megszokott édességek kerülnek: lehet rendelni vajas brióst, nutellás-étcsokis babkát és hot cross bunt is, ami egy angolszász eredetű, fűszeres, édes, vajas buci aszalt vörös áfonyával. A péksüteményeket április 14–18. között személyesen lehet átvenni, nyitvatartási időben.

12/15

Hable

A badacsonyi Hableány húsvéti vásárt szervez, április 9-én, szombaton 12-től 18 óráig a húsvéti dekorációt és az ünnepi asztalra szánt finomságokat is beszerezhetitek. A Hableány teraszán kialakított vásártéren többek között a Krisz Ceramica, a Tóti Herba, a Mirc Jewellery, a Völgy Event and DesignKatus Ízműhelye és Tenkes Brigitta – Abstractive Design termékei között válogathattok.

A termelői áruval, borokkal és pezsgőkkel megpakolt húsvéti csomagokat, amelyekről itt találtok infót, április 11-ig lehet megrendelni. A kiszállításra április 13-án és 14-én van lehetőség, a személyes átvételre pedig 15-én.

13/15

Balatoni hal

A gyenesdiási termelői piac a délutáni és kora esti piacozók törzshelye. Április 8-án 17 órakor Piacnyitó és Húsvéti Bevásárlónapot tartanak, ahol többek között a házi sonkák és a tojások lesznek a főszerepben. A piac egyébként június 12-ig hétvégéken, 10 és 21 óra között tart majd nyitva.

14/15

Kincses Somogy Termelői Piac

A balatonmáriafürdői termelői piacon olyan termelők portékái közül válogathatunk, akik a város 40 kilométeres körzetében gazdálkodnak. Sajtok, mézek, szörpök, savanyúság, sőt még zöldség- és gyümölcspalánták is kaphatók. Egyelőre csak szombat délelőttönként tartanak nyitva. 

15/15

BL

A delikátüzletben sós, édes és citromos kalácsot tudtok előre rendelni, április 16-i átvétellel, de a Mároki Start Szociális Szövetkezet szörpjeiért, lekvárjaiért, az ajándék-kézművescsokoládékért vagy a Ghaurved ízesített mustárjaiért is érdemes beugrani ide.

Címkék