Keresés EN

Ez is érdekelheti

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba. Leszámítva a vasárnapot, amikor a piac miatt egy igazi forgataggá alakul át. Könnyen a helyiek törzshelyévé válhat isteni kakaós csigáival, kalácsaival és babkáival, sőt ráérős, mesés reggelijeikkel idecsábítják az ország különböző pontján élőket is. Itt gazdagon megpakolt szendvicsekkel lakhatunk jól, melyekre a kertben és a közelben termesztett zöldségek, helyi kecsketúró és olasz sonkák kerülnek. A finomságok mellé kortyolgathatjuk a Cracker Jack kávét, ami azért is érdekes, mert egy pécsi kávépörkölő, a tulajdonosok pedig pont onnan érkeztek a Káli-medence kapujába. A legjobb, hogy télen-nyáron nyitva vannak, így szép időben a mediterrán hangulatú teraszon ücsörögve élvezhetjük az ízek összeérését, zimankós időben pedig bent, a cserépkályha mellett. Az egyik legnépszerűbb szendvicsük a savanyított céklás-kecsketúrós és egy elsőre furcsán hangzó füstölt marhanyelves, savanyított hagymával és zöldekkel kínált szendvics. A merészebb és tapasztaltabb reggelizők egy pohár kimért pezsgőt is kérhetnek hozzá. Italok terén is nagy a választék: nemcsak balatoni borokat tartanak, hanem cavával (spanyol pezsgő) és a champagne-nál lágyabb buborékokat tartalmazó habzóborral, a crémant-nal is feldobhatjuk a brunchunkat. A hely célja alapvetőleg az volt, hogyha az ember bejön ide, felejtse el, hogy egy vendéglátóhelyen van. Az otthonos enteriőr, a kedves kiszolgálás és a szívvel-lélekkel készült pékáruk és villásreggelik erről bizonykodnak, ha nem hiszitek, győződjetek meg róla ti is!

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

Gasztró

Zenit Balaton Étterem

Egy évtized után nevet és arculatot váltott Vonyarcvashegy és a Balaton északi partjának kedvelt étterme, a Bock Bisztró Balaton, és 2023 novemberétől már Zenit Balaton Étterem néven találhatjuk meg.

Neked ajánlott

A