Egy finom bort lötyögtetve élvezzük a kora tavaszi napsütést és a Balaton látványát egy dűlő mellől – nekünk ezt jelentette az Olaszrizling szerintünk, és alig várjuk, hogy újra részt vegyünk rajta!
Az olaszrizling, a furmint, de elsődlegesen Csopak volt a főszereplője az idei Kódex-zsűrizésnek, ahol az új Csopak OEM két minőségi kategóriája, a Hegybor és a Dűlőbor is górcső alá került.
A mára évtizedes hagyománnyá vált csopaki rendezvényen a borászokkal találkozva tudtuk megnézni – és megkóstolni –, hogy ők mit is gondolnak az egyik kedvenc szőlőfajtánkról.
A Balaton környékén kifejezetten népszerű borfajtáról van szó, az északi és a déli parton is komolyan foglalkoznak vele. Íme hét olyan palack a régióból, amit érdemes felbontani!
A csopaki termőhely és kultúrtáj megőrzése egyre nehezebb feladat elé állítja a Csopaki Kódex iránymutatása alapján dolgozó és a minőségi borok előállítását minden más elé helyező termelőket.
Balatonfüred tetején nemcsak a kilátás beszél önmagáért, hanem Figula Misi szenzációs borai is, amik mellé most nyártól Martonosi Zsolt borkorcsolyáit és desszertjeit is kóstolhatjuk.