Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Hüttehangulat, olaszrizling és farsangi finomságok – 5+1 gasztroprogram a Balaton körül

Túrázás előtt vagy után, de az sem baj, ha helyette a Balaton körüli vendéglátóhelyeken izgalmas gasztroprogramokra számíthatunk a tél hátralevő részén. Ezek közül választottunk néhányat, amikkel biztosan nem lőhettek mellé. Legyen szó sétálókóstolóról, farsangi mulatságokról, de még a hütték hangulatát és gasztroélményét is megidézhetitek a Balatonon.

Pláne péntekek – A hegy leve V.: Szent György-hegy

Ötödik alkalommal vehettek részt a Pláne péntekek rendezvényén, amelyen borvidékek hegyeit járhatjátok körbe – képletesen. Január 19-én 19 órától a Pláne Badacsony borteraszon a Szent György-hegy kerül a fókuszba, talaja, kövei, klímája, és az, hogy mit is jelent, ha folyékony formában a pohárba töltik.

További információkat itt találtok.

Gasztrohegy 23/24: Halak a hegyen

Szeptemberben startolt a Gasztrohegy új évada: 10 (egész évben nyitva lévő) vendéglátóhellyel mászhatjátok meg a gasztronómia és a Badacsony csúcsait szeptembertől áprilisig, válogatott helyi borokkal és gasztrotémákkal. Az idei első Gasztrohegyen, január 20-án és 21-én a halak lesznek a középpontban és a hegyen!

További információkat itt találtok.

Vince-napi sétálókóstoló 

Új év, új borok! Ezzel a felszólítással és egy nagyszabású, izgalmas programokkal teli sétálókóstolóval várnak titeket január 20-án a rádpusztai Gasztro Élménybirtokon. Az eseményen minden kicsi és nagy helyi borászat jelen lesz, így lehetőségetek nyílik akár olyan pincészeteket is megismerni, melyekről eddig nem is hallottatok, de workshopon is részt vehettek.

A kiállító borászatok részletes listáját és további információkat itt találtok.

VI. Lellei GasztroFarsang

Egy nagy összefogás eredményeképpen a balatonlellei, a boglári vendéglátósok és borászok részvételével megrendezik az VI. Lellei GasztroFarsangot, amin február 3-án, szombaton 12 órától vehettek részt.

További információkat itt találtok.

Olaszrizling szerintünk 2024

Csopakon két helyszínen is sétálókóstolón vehettek részt február 10-én, szombaton. 23 pincészet várja ezen a napon, hogy a Jásdi Borterasz és a Szent Donát Borkúria területén sétálva kóstolgassatok. Az előzetesen megvásárolt jegy tartalmazza a sétálókóstolót mindkét helyszínen és a két helyszín közötti buszjárat használatát is.

A kiállító borászatok részletes listáját és további információkat itt találtok.

Karolina Hütte hétvége

Ha nem az ausztriai hegyekben talál titeket a síszezon, elcsíphetitek a hüttehangulatot a füredi Karolina Kávéházban is február 10-én és 11-én. Lesz itt sült kolbász friss, ropogós kovászos kenyérrel, babgulyás, palacsinta és császármorzsa is. A farsangi időszak előtt tisztelegve pedig természetesen a fánk sem maradhat el!

További információkat itt találtok.

(Borítókép: Getty Images)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Nem nyit ki többé a kővágóörsi Andriska Pékbisztró

Nem nyit ki újra a 2023 szeptemberétől zárva tartó Andriska Pékbisztró. A hírt a tulajdonosok osztották meg a Facebookon.

Gasztró

Márciusban a vadonatúj TASTE BALATON fesztivál robbantja be a szezont a Balatonnál, nem is akárhogyan

Nem is lehetne jobban indítani a szezont, mint március 8. és 17. között a TASTE BALATON gasztrofesztivállal, ahol 26 helyszínen 100 program lesz.

Gasztró

Balatonfüredet is bevették a díjnyertes burgerek – Kipróbáltuk a Grøenk Delit

A faszenes grillen készült ételek, a burgerek és a sztékek vannak a főszerepben, de néhány füstös ízzel megkínált klasszikust is kipróbálhatunk.

Neked ajánlott

A