Az északi part talán leglazább helye nyílt meg nyár elején Ábrahámhegyen, ahol kapunk egy nagy falat bohém Mexikót mélyhűtött sörrel, anélkül, hogy az utolsó pesótól is megfosztanának.

Ábrahámhegy eddig nem a nyüzsgéséről és a rengeteg kiemelkedően jó vendéglátóhelyéről volt híres, de az Ábrahám Teázó után újabb hely nyílt itt még június közepén, ami felteheti a községet a gasztrofanok térképeire. Szász Balázs és csapata jobb helyet nem is választhatott volna: a telek a hegyről lejövő Patak utca és a 71-es főút között fekszik, szóval aki fentről bandukol le a strandra, az rajtuk keresztül nyugodtan rövidíthet. Szász maga is azt mondja, nyugodtan át lehet sétálni rajtuk vásárlás nélkül, nem kamu tehát a nevük.

Szász sokat vendéglátózott, pultozott, majd a fővárosi Ellátóban kezdett igazán érdeklődni a konyha iránt. Megtanult pár alapfogást, majd salföldi haverjával, Gyurmával kitalálták ezt a helyet. Hogy miért a mexikói konyha? A fűszerek miatt. Lassan tehát összeállt a koncepció, aztán nyár elején nekiálltak gőzerővel dolgozni, újjáépíteni a lerongyolódott házat és udvart. Direkt a foci-Eb-re hangolva nyitottak június 14-én, a nagy napra még lelátót is ácsoltak, vagy ahogy Szász nevezi, a "stadiont" (ami zöld-fehér az üzemeltető Fradi-rajongása miatt). Azóta mi is jártunk itt többször, és nem csalódtunk: sem az ételben, sem a hangulatban.

A rendkívül laza, korábban deszkázó Szász bevonzza az extravagáns figurákat, miközben elmondása szerint a családosok is imádják a helyet, ahol a pozitív értelemben szétesős hangulat mellett isteni tacót és quesadillát is ehetnek. Szász Balázs vallja, ő rossz, összebarmolt ételt nem ad a vendégnek, és ezt mi is éreztük. Egy csirkés és egy marhás quesadillát ettünk, a tölteléktől függően 980-1180 forint körül mozgó ételre nem volt panasz, valóban mesteri fűszerezéssel, jól átsült húsokkal és lepénnyel operált (az egyedüli hiba az volt, hogy a törékeny műanyag evőeszközöket elhagyhatnák). "Amiért tényleg meghalnának, az a krémsajtos avokádótekercs" - avatott be a mexikói konyha 980 forintos bugyraiba Szász. Lehet még kapni 2000-ért egész grillcsirkét vagy épp 1250-ért chili con carnét is, de a tacók a legolcsóbbak, 480-680 között mozognak.