Bezerics Dani új büféláncot épít, ehhez pedig még a hamburgerek sütését is abbahagyja a badacsonyi Kishableányban. A Pavilon névre hallgató első büfé Keszthelyen nyit, a következő Fonyódon, a többi pedig már csak a jövőbeli partnereken múlik. Első szendvicsük, a Pulled Ponty erős kezdés, mi már várjuk a nyári folytatást.

"Franchise-t szeretnék építeni" – mondja Bezerics Dani, miközben kínálja a saját borát egy maroknyi újságírónak a Belvárosi Piac közepén. Azt hittük, csak a vízikutya utáni új strandételét szeretné bemutatni már jóval a nyári szezon előtt, de kiderült, hogy ennél nagyobb hírei vannak.

Az eddig már ismert egységei, a balatonboglári (nyitás: április 1.) és a keszthelyi (nyitás: március 15.) kikötőkben található két Paletta idén nyáron is megnyit, de Keszthelyen (szintén a kikötőben) április 29-én bemutatkozik a Pavilon, amellyel a strandbüfék között is versenybe száll. Az új büfével a szomszédos Libás Strand vendégeit szeretné bevonzani.

A Pavilon sztorija itt nem áll meg, a következő egység szintén idén nyáron Fonyódon nyithat meg, további tervei szerint pedig az egész Balatont behálózná helyi alapanyagokra építő büfékkel, erre várja lehetséges partnerek jelentkezését. Új tervére sok időt akar szánni, ezért Bezerics kiszáll a badacsonyi Kishableány üzemeltetéséből.

De mit lehet majd enni?

Bezerics elmondta, hogy a Pavilonban egyszerű szendvicseket képzel el kipróbált helyi termelők alapanyagaiból, a cél, hogy minden hozzávaló 30–50 km-es körből érkezzen. (A tavaly nyáron általunk bemutatott közösségi kert Reziben például a két Palettának is szállít.) Vállaltan a megszokott strandbüfékkel szeretne versenyezni, és alternatívát adna a klasszikus hekkes-lángosos kínálat mellett.