Balatonbogláron a világzene, a Badacsony lábánál a bor, a királynék városában az utcazene, a Káli-medencében a művészet, míg a Krisna-völgyben az indiai hagyományok fesztiválja veri fel a sátrát a mostani hétvégén. Akiknek pedig ez még mindig nem volna elég, azok számára kiállítást, utcabált, boros programot és egy kevés Lovasi Andrást tartogat a Balaton.

Badacsonyi Bor7 (07.16-29.)

Július második felében a badacsonyi borvidék borászai a Badacsonyi Bor7 keretén belül veszik át a hegy fölötti uralmat. A program önmeghatározása szerint „borgasztronómiai fesztivál kulturális programokkal”. Az nyilvánvaló, hogy senki sem találhatna jobb helyet ahhoz, hogy közelebbről ismerje a helyi borok egyedi karakterét, azonban az sem utolsó a lehetséges motivációk között, hogy péntek este a Mary Popkids ad majd koncertet a gasztrofeszt színpadán.

Babel Sound – Balatonboglár (07.16-22.)

Hétfő óta már javában dúl az egészen vasárnapig tartó, az örömzene és a szabadság körül forgó balatonboglári Babel Sound. Az igazi összművészeti világtalálkozón a távoli kultúrák népszokásait, konyháját, öltözetét, táncát és zenéjét ismerhetitek meg – sorban a nyolcadik alkalommal. Az idei fellépők olyan országokból érkeznek, mint Albánia, Argentína, Ausztria, Bulgária, Chile, Guinea, Görögország, Hollandia, India, Izland, Marokkó, Olaszország, Spanyolország, Szenegál, Szerbia, Törökország és Ukrajna, Magyarországot pedig olyan előadók képviselik majd, mint a Meszecsinka, a Holddalanap, a Chalaban és a DzsinnKalaDzsi.

Veszprémi Utcazene Fesztivál (07.18-21.)

A felfedezésre váró előadók legnagyobb nyári ünnepe a Veszprémi Utcazene Fesztivál, amelynek öt legjobb nemzetközi zenekaráról itt írtunk. A multikulti forgatagot legalább egyszer mindenképpen érdemes megnézni, azonban ha ez önmagában nem volna elég indok, úgy vigyázó szemeiteket a Food Truck Show-ra vessétek!

Művészetek Völgye – Kapolcs, Taliándörögd & Vigántpetend (07.20-29.)

Arról már bőven beszámoltunk, hogy milyen koncertekkel érdemes összefutni majd a Művészetek Völgyén, ezeken kívül pedig, aki kézművesekkel, költőkkel vagy csak simán életművészekkel akar találkozni, annak is bőven lesz erre lehetősége a pénteken kezdődő összművészeti fesztiválon: tíz nap, három falu és számtalan kultúrprogram a Káli-medence szívében! 

Krisna-völgyi Búcsú – Somogyvámos (07.20-22.)

Krisna-völgy megalapítása óta arra törekszik, hogy vendégeikkel megismertessék az indiai hagyományokra épülő környezettudatos életmódot. Ezt szem előtt tartva szervezik meg évente a – saját meghatározásuk szerint – családi élményfesztivált, a Krisna-völgyi Búcsút. Lesz ismét banánégetős indiai védikus esküvő és tűzceremónia, negyedóránként induló, szentélylátogatás, „krisnás” valóságshow, fesztiválszínpad, pantomim és egyéb családos- és gyermekprogramok. Érdemes tudni, hogy a háromnapos dzsembori alatt tilos a dohányzás, az alkoholfogyasztás, valamint a hús-, hal- és tojáskészítmények behozatala és fogyasztása.

Siófok 50 / Lovasi 18 – Siófok (07.20.)

Péntek este a siófoki Plázson, a Lovasi 18 Turné egyetlen balatoni állomásán bulizhattok „a” Lovasi legnagyszerűbb dalaira. Az énekes-dalszerző tavaly ünnepelte ötvenedik születésnapját, Siófok pedig idén ünnepli várossá válásának ötvenedik évfordulóját: ennek örömére idén nyáron felhangzanak a legfontosabb Lovasi-dalok – Falusi Marian és Kiss Tibi társaságában – a Kispál és a Borz, illetve a Kiscsillag zenészeivel. „A repertoárban ötven számunk van” – nyilatkozta Lovasi a MOL Nagyon Balaton-magazinban.

Yere Tropica – Révfülöp (07.21.)

Trópusi és törzsi zenék várnak déltől a révfülöpi Neked Szabadban július 21-én, azaz most szombaton: a Yere Tropica névre hallgató „gyönyörök kertje” afrikai büfével, mini medencével és hideg italokkal készül minden zenére éhes mezítláb táncolónak korhatártól függetlenül. A 22:00-ig tartó bulin pedig olyan előadók szolgáltatják majd a talpalávalót, mint a badacsonyi bulikról már jól ismert Cyborg Templar, de fellép mellette Fossiles de l'Atlas, Dj Gandharva és HuskyJoe, valamint Von Yodi is.

Kódex Matiné – Csopak (07.21.)

A Kódex Matiné most induló sorozatában a Csopaki Kódex története mögött álló birtokokat hívják el és tartanak közös beszélgetős kóstolókat Kódex-borokkal: első alkalommal a Fekete Birtok lesz a Szent Donát Birtok borteraszának vendége szombat este. Amennyiben felkeltették az érdeklődéseteket a tízéves tapasztalattal készült dűlőszelekciók, úgy érdemes fejben tartani, hogy az előzetes jelentkezés ajánlott!

Anna-utcabál – Balatonfüred (07.21.)

Utcabáli forgataggal és gasztrokalandokkal készülnek a balatonfüredi a Blaha Lujza utcában az Anna-bál éjszakáján, azaz most szombaton. Az est folyamán a Jazzy Rádiótól érkező Suri Imre vezetésével fellép a Group'n'Swing, a résztvevő helyszínek között pedig olyanok szerepelnek – a teljesség igénye nélkül –, mint az Első Füredi Sörház, a Hello Tourist Kert, a Horvát-ház Étterem és Borgaléria, a Kedves Cukrászda, a Kredenc és a Morzsa Bisztró. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy rossz idő esetén a rendezvény elmarad és a belépőket visszaváltják.

Playground - Szentbékkálla (06.30-07.25.)