Az augusztus 20. hétvégéje sokkal többről szól, mint a tűzijáték. Bár a Balaton mellett mindenhol hőség és tömeg lesz, mi felkészültünk pár bombabiztos tippel!

Háromnapos bulizás

Sok vendéglátóegység készül a szombat és vasárnap estére is, de van pár olyan buli, amit ki kell emelnünk. Ilyen például a Gömbkilátónál a Balaton Piknik, ahol Kruder & Dorfmeister pörgetik majd a lemezeket délután 2-től. És ilyen a frissTerasz két eseménye is: szombaton Sena és vasárnap a Žagar koncert. És ha jó borok mellet szeretnél bulizni, ajánljuk még a Homola Borterasz DJ a szőlőben eseményét, ahol egész délután szól majd a zene, és a már megszokott borok mellé debütál egy új Cuvée is, a Parti Szél. 

Kicsit más típusú esemény lesz a lezárt Blaha Lujza utcában. Kati Zoob szervez divatbemutatót a macskakövekre,  augusztus 19-én este. Nézelődés mellé jó ételek a Morzsa Bisztó és Krimóból, a  Kredencből és a Kedvesből is. jöhetnek. A bemutató után pedig kár lenne nem lenézni a Borhetekre.

Három nap evés-ivás

Ha van valami, amit mindenkinek meg kell kóstolni a hétvégén, akkor az az év standétele,  a gofcsi, egy gofri és a tócsni szerelemgyereke, amit A Konyhámban lehet megtalálni. Persze az Év Strandétele verseny többi esélyesét is érdemes végigjárni, róluk egy listát ITT találtok.

Ugyanezen a versenyen 2018 legjobb, frissen nyitott vendéglátó egysége a Tiki Beach Bisztró lett, Zamárdi partjának Hawaii hangulatú bárja. A héten friss nyitás pedig a Fata Bor-és Pezsgőbár, a Borbarátok Panzió új, teraszos borbárja. 

A vacsora vagy ebéd után pedig egy jó desszert következik, a mi tippjeinket ITT találjátok!

Háromnapos szabadtéri programok

30 fok fölött senki sem vágyik el a Balaton közvetlen közeléből. A hőség és a potenciális viharok miatt azonban nem árt elolvasni a szabályokat, melyeket Bagyó Sándor, a Magyar Vízimentő Szolgálat elnöke mondott el nekünk. 

Kicsit aktívabb programot kínál a Káli-medence, az újHÁZ Centrum félmaratonján Révfülöptől Szentbékkálláig fut a 333 nevező. Bár a helyek már beteltek, nézni ér!

Éjszaka pedig még nézheted a csillagokat ajánlott helyeinkről - bár a Perseidák meteorraj már elhaladt felettünk, még mindig gyönyörű az ég. Kertmozizni is tökéletes az idő. És nem utolsó sorban, senki ne felejtse el hétfő este megnézni az ünnepi tűzijátékot, akár a partról, akár vízről.