Új helyen, a Balatonudvari Golfpályán nyílt meg a fövenyesi Kalóz kistestvére, a Kalóz SportBisztró. Bár ez azt jelenti, hogy a badacsonytomaji strandon nem nyitnak ki idén, szomorúságra semmi ok. Nagy Attilával, a bisztró tulajdonosával beszélgettünk a változás hátteréről, és hogy mi várható az új helyszínen.

“Annak idején a Tomajra  terjeszkedés sem volt terv, a helyiek kerestek meg minket” – mesélte Nagy Attila, (a lenti képen feleségével, Nagy-Golyán Nikolettával), aki hozzátette, az új hellyel is hasonló a helyzet. “A tavalyi szezon végén a golfpálya igazgatója keresett fel minket azzal, hogy örülnének, ha egy bisztrós vonal megjelenne a pályán”.

Fövenyesen ez lesz a 16. szezon, és a Kalóz híre az egész Balatonon elterjedt, három éttermet azonban nem akartak párhuzamosan működtetni. Attila szerint fájó, de logikus döntést hoztak, mert míg a fövenyesi bázistól a tomaji helyszín egy óra útra van, a golfpálya csak néhány kilométerre, így sokkal könnyebb összedolgozni.

Szinte az egy az egyben átköltöztek az új helyszínre, üzletvezetőstül és szakácsostul. Ami pedig a gasztronómiát illeti,nagyobb hangsúly van a bisztrós vonalon, de megmaradnak a beach foodok is. Mi mindig is a hazai ízvilágot próbáltuk megújítani, nem akartunk elszakadni attól, hogy magyarok vagyunk a Balaton közelében. Így lett a fish and chipsből harcsa krumpli, lángosból lepény, gyrosból fűszeres lepénybe csomagolt fogás."

"A klasszikus magyar konyha modern, szexi változatát próbáljuk megteremteni. A sporbisztóban az állandó Kalóz-klasszikusok mellett pedig forognak majd olyan ételek, amiket Kiskuti Dávid, a Kreatív Séf álmodik meg időről időre.”

Badacsonytomajon az első szezonban, 2016-ban úgy néztek rájuk, mint az ufókra, hiszen ott a strandon abszolút a lángos-hekk-kóla-soproni dominált. A második évben viszont 70%-ot növekedett a kereslet. Bár új vendégekre is számítanak, a régieket sem akarják elhagyni:

“Sokan mondták, hogy meglátogatnak majd minket itt is. De az egy új feladat, hogy bevezessünk egy új vendéglátóhelyet és organikusan vendégkört építsünk hozzá. A golfklub 2 kilométerre van a fövenyesi strandtól, mégis teljesen más a környezet. Mindkettőben van valami gyönyörű: az egyiknél a közvetlen, parti miliő, a másiknál pedig a balatoni panorámás terasz.”