Beindult a nyár, és végre az időjárás is követi a naptárban foglaltakat. Programból ezen a hétvégén sincs hiány: indul a levendulaszüret, több helyen is füstölnek a szmókerek, jógázhatsz a strandon és kóstolhatsz gint egy panzió kertjében. Összegyűjtöttük a legizgalmasabb programokat.

Jóga és reggeli a fövenyesi strandon – Június 13.

Kezdd a hétvégét egy napüdvözlettel a vízparton, csendben, a fák árnyékában! Reggel 9-től 10:30-ig Meilinger Vera tart jógaórát felnőtteknek a fövenyesi strandon, az ászanák után pedig benevezhetsz egy finom és egészséges reggelire a Kalózban. Ne felejtsd el a jógamatracot!

Levendula szedd magad 7vége és falatozás – Június 12-14.

Laszip Tamás hobbiból telepített levendulákat a háza mellé, (ez lett a Szent Balázs-hegyi levendulás Balatoncsicsón) és évről évre megnyitja Szedd Magad 7végékre. A hétvégén a @Borganika séfje, Pancsovay Zita főz majd, lesz Baba ganoush, mentás fehérbab hummusz és mini bajorkolbász levendulás almachutneyval, grillezett barack kecskesajttal, mandulás morzsával és persze egy csipet levendulával. A levendulás pénteken 10-19 óráig, szombaton 9-19 óráig, vasárnap 9-18 óráig tart nyitva. Egy 18 centis papírzacskó megtöltése 1000 forint, egy kiskosáré 3000 forint, egy egész bokrot pedig 5000 forintért lehet leszüretelni.

Megközelítés: Szentantalfát Nagyvázsony felé elhagyva, az első balkanyar előtt kell letérni a főútról, amit "levendulás" zászló is jelöl. Onnantól csak követni kell a táblákat! 

Tapas és grill – Taberna Infinito – Június 12-13.

Pénteken a panorámát egy kétfős degusztációs menü mellett élvezheted, a Szent György-hegyen lévő Taberna Infinito többféle hideg és meleg tapasszal és frissítő italokkal vár, és egy üveg bort is kapsz a menü mellé a Nyári Pincéből, a Fischer Birtokról vagy a Bajnóczy Pincéből. Szombaton este 6-tól pedig a füst és a tűz lesz a középpontban, faszénen grilleznek, kemencében sütnek és barbecue-znak. Egy is ízelítő a menüből: füstölt kacsmelles nyárs sárgadinnyével, bodzás-rozmaringos mártásban, kakkukfüves füstölt pisztráng – sült citrusok, Texas style Babybackribs, BBQ kacsacomb, Picanha steak egészben sütve, stb.

BBQ Party – Paty Csóka – Június 13.

Németh Tamás, a szerelemből sütő séf és a Konyha 2.0 pitmastere ezúttal a balatongyöröki strandon, a balatongyöröki Party Csóka placcán vendégeskedik és izzítja a szmókert. Délelőtt 11-től a vendégek előtt fogja elkészíteni a finomabbnál finomabb ételeket egy látványkonyha keretein belül, a panorámát pedig a Balaton adja.

Gin világnap és béke – Vánkos – Június 13.

Így néz ki ez a szombat este a badacsonyörsi Vánkos kertjében: a citrusos sült hús illata keveredik a nevetéssel és a gines poharakban a borókabogyók vidám táncra perdülnek. A Kodachrome zenél, csirkenyárs, mártogatós, lepény, tabulé, gazpacho, lazacpisztráng-saláta készül, a gin világnapját pedig jókedvvel, bőséggel és különleges ginválasztékkal ünneplik, tonikkal vagy anélkül. Este 6-kor kezdődik az összejövetel, amiről a Facebookon találsz bővebb információt.

Nordic walking túra a levendulaillatú félszigeten – Június 13.

A kb. 3 órás, 8 kilométeres túrán megcsodálhatod a lilába és zöldbe borult félszigetet és élvezheted a napsütést. Az útvonal érinti a közel száz esztendős Őslevendulást, az Őrtorony-kilátót és a Külső-tó partját. Elsősorban nordic walking túrát terveznek, de természetesen botok nélkül is lehet csatlakozni. A részvételi díj 2000 forint/fő, diákoknak, nyugdíjasoknak 50 százalék kedvezmény, az árban egy házi szörp és házi süti is benne van.
A túra regisztrációköteles, a honlapon erre létrehozott űrlapon jelentkezz be

Címkék