A nyár végére azért jut egy falat a meghurcolt fesztiválokból: mégis megtartják a Paloznaki Jazzpikniket és újratervezett STRAND Fesztiválként jön a SzabadSTRAND. A hosszú hétvégére bőven esnek koncertek a szigligeti Várudvar Fesztiválról is, de sok más, nem csak zenei program közül is szemezgethettek.

Várudvar Fesztivál; Szigligeti vár – Augusztus 19-től

Alig pár napja kezdődött el a Várudvar Fesztivál, a hosszú hétvégén pedig az alábbi 20:00-ás koncertekre tombolhattok majd: Szerdán a Fran Palermo, pénteken Péterfy Bori és Love Bandje, szombaton pedig a Budapest Bár gondoskodik a talpalávalóról. Emellett az a remek hír is összeköti a három említett együttest, hogy mindannyian új albummal álltak elő az előző néhány hónapban – többek között ezekkel is ismerkedhettek a már megszokott dallamok mellett a szigligeti várban (arról meg ne is beszéljünk, hogy a We Love Balaton az esemény médiatámogatója). Jegyeket itt tudtok vásárolni a koncertekre.

Rozé, Rizling és Jazz Napok; Veszprém – Augusztus 19–23.

Szabadtéri koncertek, borkóstolók és kézműves ételek várnak mindenkit a veszprémi Óváros téren az elkövetkező néhány napban. A Rozé, Rizling és Jazz Napok hátralévő napjain színpadra lép többek között a fővárosi BMC-ből jól ismert Hajdu Klára Quartet és Szakonyi Milán, valamint a helyi jazzéletet képviselő M.C.S. Blues Band vagy éppen Tóth Vera négyese.

SzabadSTRAND; Zamárdi – Augusztus 19–22.

Nem tűnik el nyom nélkül az idei Strand Fesztivál sem, ugyanis szerdától szombatig újragondolt programmal készülnek Zamárdiban a SzabadSTRAND néven futó „minifesztivál” keretében. Lesznek DJ-szettek, SUP-jóga, kocsmajáték és még sok más izgalmas program – méghozzá teljesen ingyen!

Paloznaki Jazzpiknik; Paloznak – Augusztus 20–22.

A fesztiválozók nagy szerencséjére a július végére tervezett Paloznaki Jazzpiknik szintén nem marad el, csupán átalakul-megszelídül: péntektől vasárnapig Kollmann Gábortól a Sárik Péter Trión át Barabás Lőrincig többen is adnak majd koncertet Homoláék vendéglőjében. Jegyeket itt tudtok váltani az eseményre.

Bach-estek; Vászoly és Siófok – Augusztus 21–23.

A Budapesti Fesztiválzenekar autentikus barokk hangszereit a legközelebb Vászolyon szólaltatják meg pénteken 19:00-tól, majd pedig vasárnap 17:00-től a siófoki Sarlós Boldogasszony-templombanA koncertek ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek! A vászolyira itt, a siófokira pedig itt tudtok jelentkezni.

Beach Run; Balatonlelle – Augusztus 22–23.

A gyerekek 500, a felnőttek 1500 és 3000 méteren tehetik próbára magukat a Napfény strand lidós partján szombaton és vasárnap 10:00-tól. A mezítlábas futást idén harmadik éve rendezik meg, így már-már lassan helyi népszokásról kezdhetünk beszélni a Beach Run kapcsán.

Nevezni itt tudtok a versenyre.

Füredi flódni; Balatonfüred – Augusztus 22.

Ne tévesszen meg senkit az elnevezés: bár valóban lesz flódnikóstolás az említett program végén, valójában azonban túráról van szó. A körülbelül másfél órás városnéző séta keretében a reformkori Balatonfüredtől egészen a Tagore sétányig juthattok el – térben és időben egyaránt. A találkozási hely a Jókai-villával átellenben lévő padoknál lesz, jegyeket pedig itt tudtok váltani a programra. Fontos infó, hogy a kikötő környéki utcák alig lesznek használhatók autóval a hétvégén, erre figyeljetek oda!

A szunnyadó vulkán titkai; Badacsony – Augusztus 22.

A Badacsony izgalmas földrajzi történetébe is belemerülhettek azon a szombati körtúrán, ahol több helybeli bányába is ellátogathattok majd: a szunnyadó vulkánok titkait feszegető vezetett természetjárás a Szegedy Róza Háznál veszi kezdetét 16:00-kor. Jelentkezni és jegyet váltani a túrára itt tudtok.

Címkék