Előttünk az év leghosszabb éjszakája és megannyi program, amik közül szinte lehetetlen választani. Új balatoni pezsgők mutatkoznak be, újranyit a Festetics-kastély, a levendulásban pedig nemcsak aratni, hanem jógázni is lehet. Lesznek koncertek a strandon, egy bisztróban és még egy hintóban is, a terepfutók pedig mesés helyszínen mérhetik össze a kitartásukat.

Laposa Pezsgő Premier Hétvége – Június 20-21.

A hétvégén bemutatkozó Laposa pezsgők – a furmint alapú Brut és a szürkebarát alapú Extra Dry – a Prosecco borvidéken használt Metodo Martinotti technológiával készülnek. Egy sor program kapcsolódik a premierhez: A Laposa Birtok Teraszon június 20-án 10 órától pezsgős brunch és premier lesz Laposa Zsófiával és Bencével. A Hableányban június 20-21-én 3 fogásos, pezsgőre komponált menüt lehet kóstolni, június 20-án 19 órakor idegenvezetés és kóstoló lesz Laposa Zsófiával a pezsgőüzemben. A frissTerasz június 20-án 16-22 óráig kapcsolódik az eseményekhez délutáni matinéval és PezsgőPopPartyval. 

Nyitóhétvége a Helikon Kastélymúzeumban – Június 20-21.

A keszthelyi Festetics-kastély különleges programokkal ünnepli az újranyitást. Szombaton és vasárnap is lesz postakocsizás 10-14 óra között, kincskeresés a parkban és szakmai séta a madárparkban, számos gyerekprogram kíséretében. Tai chi, hintókoncert, erkélykoncert, lovasbemutató és a Festeticsekről, illetve Keszthely múltjáról szóló városi séta is szerepel a programok között. Szombaton a kiállítások meghosszabbított nyitva tartással, este 9-ig látogathatók. Részletes programokért kattints a Facebook-eseményre!

Jóga és hangfürdő a Kőröshegyi Levendulásban – Június 20.

Jógáztál már egy levendulamező kellős közepén? Most kipróbálhatod, milyen érzés teljesen ellazulni a lila virágok között. Kezdő és haladó jógásokat és gyerekeket is várnak a 14 órakor kezdődő programra, amire előzetesen és a helyszínen is lehet jegyet venni. További információt a Facebook-eseménynél találsz


Vacsoraest a Grunting Pigsszel – Szomszéd Kertje, Csopak – Június 20.

Pribojszki Mátyás szájharmonikás bandája, a Grunting Pigs vacsoraesttel egybekötött koncertet ad 18 órakor a csopaki Szomszéd Kertjében, a helyi kocsmából menő bisztróvá alakult kulthelyen. A legutóbbi bulin állítólag az asztalon is ment a tánc. 

Vonyarci nyargalás – Június 20.

10 órakor rajtol el a már-már helyi hagyománynak számító, gyönyörű tájakon zajló futóverseny a Zenit Hoteltől. Több mint 600 méternyi szintkülönbséget kell leküzdeni a 10, illetve 20 kilométeres távokon, így csak rutinos futóknak ajánljuk a nevezést. Szurkolni viszont ér! A versenykiírás itt található.  

Szedd magad a levendulát! – Levendulás Dám Farm – Június 20-21.

Ha szeretnéd elkerülni a felkapott levendula-lelőhelyeket, ahol meg kell küzdeni a bokrokért, egy kicsit messzebb kell menned a tótól, de megéri! A Siófok mellett található Levendulás Dám Farmon június 20-tól minden hétvégén reggel 9-től este 7-ig lehet szüretelni és lazulni. A belépés ingyenes, a helyszínen 2500 forintért lehet aratótáskát venni. A járványhelyzetre való tekintettel a farm gazdái azt kérik, hogy lehetőség szerint mindenki hozzon magával vágószerszámot.

A Szent Efrém Férfikar koncertjei, – Június 21.

A vokális kamaraegyüttes öt villámkoncertet is ad a hétvégén, gyakorlatilag körbeéneklik a Balatont. A Berhidát, Veszprémet, Balatonalmádit, Balatonfüredet, Siófokot is érintő programról annyit lehet tudni, hogy belépő nincs, és rövid, szakrális világzenei utazásra lehet számítani. A kezdési időpontokat és a helyszíneket a Facebook-oldalukra kattintva láthatod.  
 

Címkék